MOGUĆE JE OSNIVANJE PARTIJE ZA PETNJICU

Esad Rastoder

“Osnivanje Partije za Petnjicu realna je mogućnost u skorijoj budućnosti”, kazao je za Radio Petnjica predsjednik Bošnjačkog saveza u Njujorku Esad Rastoder. On nije htio da otkrije detalje vezane za ovu ideju, ali je kazao da bi jedini spas i izlaz za trenutnu situaciju u Petnjici bio formiranje Partije za Petnjicu koja bi podrškom biznismena i ostvarenih ljudima iz dijaspore i njihovim kapitalom uspjela da podigne Petnjicu sa mrtve tačke. Partija bi takođe okupljala mlade i školovane Bihorce koji žele da rade za svoj kraj. Po kazivanju Esada Rastodera ništa se od njegovog odlaska nije promijenilo, Petnjica je samo jedan ćošak na koji niko ne obraća pažnju a lideri partija se nje sjete samo u predizbornim kampanjama kada dođu i dalju ljudima lažna obećanja kako bi zadobili ljude da glasaju.

“Smeće je na sve strane, putevi su katastrofalni, skoro ništa od službi u Petnjici formirano nije. Ambijent za ulaganje je loš i nijednog investitorima u ovakvim uslovima ne možete dovesti’’, kaže Esad.

Zato bi osnivanje Partije za Petnjicu značilo mnogo za ovaj kraj jer ta bi partija okupila skoro sve najpoznatije biznismene, a energijom mladih i školovanih ljudi iz Bihora to bi bilo sprovedeno u djelo.

‘’Tako da je za realno očekivati da konačno krenemo konkretno, sa otvaranjem pogona I fabrika sopstvenim sredstvima, jer očigledno od ove vlasti koja je trenutno u Petnjici se ne može očekivati, a ni od države koja je u potpunosti zaboravila Petnjicu’’’, zaključuje on.

D.RAČIĆ.