MLADI DPS-a POSADILI 3.000 ČETINARSKIH SADNICA

Juče je u organizaciji mladih DPS Petnjica zasađeno 3.000 četinarskih  sadnica na četiri lokacije. Akcija je počela u 8:00 časova, istovremeno na sve četri lokacije, a u njoj je učestvovalo više od 180 mladih. Društvo i podršku su im pravili i Ivršni odbor DPS-a Petnjica na čelu sa predsjednikom OO DPS-a Petnjica Mehmedom Mešom Adrovićem kao i odbornici DPS-a u lokalnom parlamentu.

„Pored loših vremenskih prilika i kiše koja nas je pratila cijelo vrijeme, smogli smo snage i priveli akciju pošumljavanja do kraja i time smo na neki način pokušali da saniramo štetu koja je nastala požarima od prije nekoliko dana. Mladi DPS-a iz Petnjice su još jednom pokazali da Bihor počiva na mladosti i da može da računa na njih u budućnosti. Ovo je samo početak aktivnosti mladih DPS-a iz Petnjice“, kratko je izjavio za portal Radija Petnjica Meša Adrović.

Predsjednik mladih DPS-a iz Petnjice, Selvudin Seka Šabotić, je saopštio  da su zasadili 3000 sadnica četinara, uglavnom smrče na četri lokaliteta.

„Moram da iskoristim priliku da se zahvalim prijateljima koji su nam obezbijedili sadnice, kao i članovima Izvršnog dobora i odbornicima DPS-a u lokalnom palramnetu, koji su dali svoj doprinos i podršku u realizaciji ovog projekta, a smetnju im nije predstavljala ni kiša kao ni loši vremenski uslovi, već su cijelo vrijeme bili sa mladima DPS-a iz Petnjice. Sa ovim projektom nećemo stati, već ćemo nastaviti da realizujemo društveno korisne projekte za Petnjicu“, rekao je Šabotić.

Sadnice su posađene na lokacijama Tucanje – Godočelje, Vrbica, Trpezi i Bor – Savin Bor, inače lokaliteti koji su najviše štete pretrpjeli u požarima koji su buktali u proteklom periodu, osim Tucanje – Godočelje koji nije stradao u požaru, ali su mladi DPS-a smatrali da je na ovoj lokaciji neophodno da se zasadi četinarska šuma.

DENIS BOŽOVIĆ