MUHOVIĆ POKLONIO AUTO SEMIRU LIČINI

Prije nekoliko dana medijima je odjeknula informacija da je mladić iz Petnjice Semir Ličina, revoltiran odlukom policije da mu prilikom svake kontrole pišu kazne, zapalio svoje auto. Međutim, Semir nije čekao dugo na svoj novi auto,  jer mu je predsjednik SO Petnjica Adnan Muhović kupio drugi.
Nakon što je Muhović  čuo šta se duže vrijeme dešavalo između Semira i dva beranska policajca, on je Semiru kupio auto VW Vento.

‘’Odlučio sam da pomognem ovom mladom čovjeku iz razloga što mi je žao to što mu se dogodilo. Najlakše je kritikovati kao neki “naši dežurni eksperti za kritiku”, ali đe je tu naš bosnjački merhamet, solidarnost? Momku je jednostavno pukao film i uradio je to, vjerovatno iz revolta i zuluma policije. Opasno je kad Bošnjacima pukne film, znaju da zapale sve, iako smo jedini narod koji je postao plemenit iz prkosa. A dugo smo trpjeli, više ne možemo, nije da nećemo…’’, kazao je Muhović za portal Radio Petnjica

Semir Ličina se zahvalio Muhoviću da humanom gestu i drago mu je da ga je bar neko razumije u svemu od lokalnih funkcionera, i da primjećuje da beranska policija nema jednak tretman prema svima, već da ljude iz petnjičkog kraja prekomjerno kontroliše tražeći na taj način ’’dlaku u jajetu’’ ne bi li pronašli nešto zbog čega bi pisali kazne. ’’Pored mene na vandrednom tehničkom bila su još dva momka i zanimljiva slučajnost je da su i oni bili iz Bihora’’, svjedoči Semir.

DINO RAČIĆ