MUHOVIĆ: ODAVNO JE TREBALA BITI FORMIRANA SLUŽBA ZAŠTITE I SPAŠAVANJA

Juče, u popodnevnim časovima predsjednik SO Petnjica Adnan Muhović je u pomoć za gašenje požara u Trpezima pozvao Službu za zaštitu i spašavanje iz Rožaja, koji su se u rekordnom vremenskom intervalu pridružili u borbi protiv vatrne stihije.

“Ovo što se dešava kod nas nema smisla. Nema smisla  da izvršna vlast više od  dvije godine nije formirala Službu za zaštitu i spašavanje i mi sada moramo da vapimo i tražimo pomoć od drugih. Ja, kao predjsednik BS i predsjednik SO zahtijevaću od Direktorata za vandredne situacije i od MUP-a CG da nam obezbijede najmanje jedno specijalizovano vozilo za gašenje požara, a jedno vozilo da kupimo iz sredstava budžeta, koja su oprijediljena za tu namjenu”, izjavio je Adnan Muhović za radio Petnjica.
On je u telefonskom razgovoru sa direktorom Diretkorata za vandredne situacije Mirsadom Mulićem, zatražio da se hitno pošalje avion za gašenje požara, na šta mu je Murić odgovrio da će povratnu informaciju o toj mogućnosti dobiti danas u toku dana, ali i da je obećao da će uraditi sve što je u njegovoj mogucnosti.
DENIS BOŽOVIĆ