ŠAHOVSKI KLUB BIHOR IMA BUDUĆNOST

Nedavno osnovani šahovski klub ’’Bihor’’ iz Petnjice igrao je u nedjelju prvo zvanično takmičenje. Bihorci su snage odmjerili sa tivatskim šahovskim klubom ’’Mimoza’’ u sklopu drugog kola Kupa Crne Gore. Tivćani su slavili sa 4:0, ali i pored poraza predstavnici petnjičkog kluba zadovoljni su onim što su pokazali, i ubijeđeni su da će u budućnosti talentom svojih članova postati protivnik za respekt svim ekipama u Crnoj Gori.

Šahisti Mimoze plasirali su se u među osam klubova u Kupu pošto su u nedjlelju u 2. kolu savladali Bihor iz Petnjice sa maksimalnih 4:0.

Pobjede za tivatski klub postigli su Draško, Draganić, Popadić i Pejović. Ovo je prvi zvanični meč novoosnovanog kluba iz Petnjice.’’, javlja portal Radija Tivat.

‘’U ‘’Mimozi’’ igraju dva internacionalca koji su poznati u međunarodnim šahovskim krugovima i imaju visok rejting, međutim zadovoljstvo nam je bilo da igramo protiv njih i da se izmjerimo sa takvim šahovskim majstorima. Ono što su mečevi pokazali je da smo bili ravnopravni protivnici, ali da je ipak iskustvo igranja ovakvih mečeva bilo presudno. Vjerujem u momke, i mislim da ovaj klub ima budućnost, i mislim da će u budućnosti na pravi način promovisati ovaj kraj. Želio bih da se zahvalim šahovskom klubu ‘’Mimoza’’ na izuzetnom dočeku i gostoprimstvu’’, kazao je predsjednik šahovskog kluba ‘’Bihor’’ Petnjica Denis Šabotić.

DENIS BOŽOVIĆ