PRVOMAJSKI SUSRETI DIJASPORE U LUKSEMBURGU

Veliki tradicionalni Festival „Prvomajski susreti dijaspore“ u organizaciji ZK „Bihor“ i ove godine otpočeo je opsježnim pripremama još početkom aprila u koje se uključio cjelokupan odboor, kao i jedan broj članova udruženja i njihovih prijatelja.
Svjesni obima ovakvog projekta – članovi Organizacionog odbora na čelu sa Ernadom Erom Muhovićem su, kao i prošlih godina, pristupili detaljnoj razradi plana kako ne bi bilo propusta na festivalu i kako bi se veliki broj posjetilaca, a njih se očekuje oko 5000, dva dana ovog festivala proveo u svečarskom ambijentu.
Očekuje se oko 50 sponzora, uglavnom vlasnika preduzeće porijeklom iz Bihora, Crne Gore i drugih zemalja sa Balkana.
I ove godine susreti će se održati na stadionu FK „Kayl-Tetange“, a pored muzičko- zabavnog dijela, organizovat će se i sportska nadmetanja.
Među gostima iz Crne Gore biće, kao i svake godine, najbolji đaci završnih razreda bihorskih škola i njihovi nastavnici, te počasni član ZK „Bihor“ Mirsad Rastoder, a očekuje se i prisustvo članova ambasade Crne Gore iz Brisela na čelu sa ambasadorom Vladimirom Radulovićem, kao i novonaimenovani Počacni konzul Crne Gore u Luksemburgu – Remzija Camić i predstavnici opštine Petnjica.

Ernad S. Šabotić