PRVE OPŠTINSKE IGRE U PETNJICI

Danas su na poligonu OŠ ‘’Mahmut Adrović’’ Petnjica održane prve Opštinske igre, turnirom u malom fudbalu. Opština Petnjica je organizator i pokrovitelj igara a u organizaciji su učestvovale sve osnovne škole sa područja petnjičke opštine iz Petnjice, Vrbice, Savinog Bora, Tucanja i Trpezi.

Na samom početku turnira prisutnima se obratio direktor OŠ ‘’Mahmut Adrović’’ iz Petnjice, Ervin Duraković koji se zahvalio direktorima osnovnih škola i Opštini što su učestvovali u organizaciji turnira. Takođe zahvalio se svima koji su u velikom broju došli a fudbalerima je poželio da daju sve o sebe, da se druže i igraju fer plej. Prisutima se ispred Opštine obratio potpredsjednik Muslija Kalić koji je kazao da ga raduje da se omladina u velikom broju okupila u Petnjici. Ukazao je na važnost sporta I obećao da će Opština pomagati razvoj sporta u Petnjici. On je istovremeno i otvorio prve Opštinske igre.

Voljom žrijeba  sastale su se ekipe OŠ ‘’Mahmut Adrović’’ iz Petnjice i OŠ ‘’Trpezi’’. Slavili su petnjičani rezultatom 4:1. U drugom meču sastale su se ekipe OŠ ‘’ Savin Bor’’ I OŠ ‘’Tucanje’’ a rezultat je bio 2:1 za momke iz Savinog bora. U ovom krugu ekipa OŠ ‘’25 maj’’ iz Vrbice bila je slobodna. Oni su izabrali da u narednom meču igraju protiv Petnjice i izgubili rezultatom 1:2.
Tako su se u finalu sastale ekipe Savin bor i Petnjica. Ubjedljivim rezultatom 7:0 slavila je Petnjica i osvojila prve Opštinske igre u malom fudbalu.
Turniru je prisustvovalo oko 300 gledalaca.