FUDBALERI PETNJICE U NEDJELJU U BIJELOM POLJU, DIREKTAN PRENOS NA RADIJU PETNJICA

Fudbaleri FK Petnjica u nedelju gostuju u Bijelom Polju gdje će odigrati utakmicu 14-og kola Sjeverne fudbalske regije protiv FK Sjeverna zvijezda iz Bijelog Polja. Utakmica će se odigrati na terenu FK Tekstilac sa početkom u 10 časova.

Radio Petnjica će uživo prenositi utakmicu. Istog dana u 14 časova FK Gusinje dočekaće glavnog konkurenta Petnjičanima, Polimlje dok će FK Pljevlja ugostiti Napredak iz Berana u ponedeljak.

Na tabeli Sjeverne fudbalske regije trenutno je prvo  FK Polimlje sa 31 bodom, drugo mjesto FK Petnjica 30 bodova, a treće mjesto FK Pljevlja sa osvojenih 28 bodova. Ove tri ekipe vode glavnu borbu za baraž koji im pruža mogućnost za viši rang takmičenja tj. Drugu crnogorsku saveznu ligu. Sa odigranim utakmicama 14-og kola zavrašava se drugi krug prvenstva Sjeverne fudbalske regije i na osnovu plasmana klubova pravi se raspored parova za treći krug odigravanja po obrnutom Bergerovom sistemu.

Pojašnjenja radi FK Petnjica,  ukoliko ostanu drugoplasirani na tabeli, idu u goste prvoplasiranom, a dočekuju kući trećeplasiranog. Fudbaleri Petnjice u dosadašnjem dijelu prvenstva imaju jedan poraz i to u prvom kolu protiv Polimlja u gostima.

U nedelju startuje i prvo kolo drugog dijele kadetske lige Sjeverne fudbalske regije, a kadeti FK Petnjica u Bijelom Polju igraju protiv FK Fer Play u 15:30 časova. Kadeti FK Petnjica su ubjedljivo prvi na tabeli. 

DENIS BOŽOVIĆ