VODOVOD IZMJEŠTEN, USKORO KAMEN TEMELJAC

Radnici GP “Tehnogradnja” iz Pljevalja uspješno su priveli kraju radove na izmještanju vodovnodnih cijevi sa glavnog izvorišta koje je snabdijevalo vodom Petnjicu. Nakon rešavanja pitanja vodovodnih cijevi, radnici nasipaju platformu šljunkom, kako bi mogli da se kamionima kreću i uklanjaju zemlju koja nastaje na škarpanju u gornjoj zoni građevinske lokacije, kao i zemlje koja će da nastane iskopavanjem lokacije gdje su predviđene podzemne garaže. Naravno, shodno propisima o bezbjednosti, lokaciju budućeg velikog gradilišta, zaštitili su bezbjedonosnim mrežama i time obezibjedili sigurnost za prolaznike.

Da podsjetimo, glavni “krivac” što radovi ne teku planiranom dinamikom bio je veliki broj priključaka na vodovodnu mrežu van mjesta gdje je to bilo predviđeno. Dok su trajali radovi na izmještanju vodovodnih cijevi mještani nijesu bili previše uskraćeni za vodu, već je prebacivanje sa starih na nove vodovodne cijevi rađeno postupno u kratkom vremenskom roku.

Ono što se može uskoro očekivati, uz najavu povoljnih vremenskih prilika, da se uskoro postavi i kamen temeljac za buduću zgradu Opštine.

DENIS BOŽOVIĆ