ZABAVNO VEČE “BIHOR JEDNA FAMILIJA”

Sinoć je u Rumelanžu, na jugu Luksemburga održano još jedno uspješno zabavno veče u organizaciji Zavičajnog kluba “Bihor”.

Druženje je počelo oko  19.00 časova i potrajalo je do kasno u noć uz izuzetnu atmosferu koju su priredili poznati muzički dvojac iz Luksemburga Endži i Amir.

Manifestacija je počela nastupom najmladjih članova folklornog društva ZK “Bihor” uz oduševljene prisurtih.

Sekretar udruženja Hamdija Rastoder je pozdravio i poselamio prisutne i istakao da je večerasnji slogan manifestacije “BIHOR JEDNA FAMILIJA” ono što uistinu krasi Zavicajni klub od njegovog osnivanja, da smo svi mi jedna velika familija.

Esko Halilovic, predsjednik udruženja je naglasio da je ovo samo nastavak aktivnosti koje klub sprovodi, zahvalio je prisutnima što su izabrali  da svoje vrijeme za večeras provedu na skupu koji je zaista druženje sa prijateljima.

Na skupu su bile prisutne sve generacije, od penzionera do beba, došlo se familijarno i sa prijateljima, igralo , pjevalo, ćaskalo a bogami domacini su pripremili  bogati trpezu.

Iljaz Rastoder je sa “sviraljom” ( frulom) podsjetio prisutne kako se to nekada veselilo i igralo u Bihoru, odsvirao je kolo uz nastup folklorne grupe “ZK Bihor” a i oduševio sve prisutne.

Ostatak večeri , druženja i zabave je protekao uz pomenuti dvojac Endžija i Amira i spletom igara folklornog društva “Bihor”.

Da bi sve proteklo u najboljem redu pobrinula se ekipa iz Zavičajnog kluba “Bihor” : Pera, Hajro ,Braho, Nino, Amer, Harun, Alen , Ado , Dzeko, Suka, Ahmet, Rasim,Hamid, Alija, Cupo, Albin, Ismet I Enes.

R.A.