ZBOG NEJASNOĆA U BUDŽETU ZA 2016. ODLOŽENA SJEDNICA LOKALNOG PARLAMENTA

Adnan Muhović, zasijedanje lokalnog parlamenta

Sjednica lokalnog parlamenta prekinuta je danas kako bi Ministarstvo finansija poslalo mišljenje i pojašnjenje o Budžetu za 2016. godinu. Naime, iz pomenutog prije sjednice stigao je  pozitivan odgovor na predlog nacrta budžeta za 2016. godinu, ali su ujedno sugerisali da u budžetu moraju da se predvide i sredstva za devetnaest radnika koje opština Petnjica preuzma iz Berana.

„To je jedna sugestija iz Ministarstva koja nama prerasta u obavezu, jer mi na osnovu nje koncepiramo bruto i neto zarade za tih devetnaest novih radnika. Zbog toga danas nijesmo mogli da usvojimo budžet. Potrebno je obaviti konsultacije sa predsjednicima partija i odborničkih klubova koji su zastupljeni u lokalnom parlamentu kao i konsultacije unutar koalicionih partnera i odložili smo sjednicu ali će ona ubrzo biti nastavljena“ saopštio je predsjednik skupštine Adnan Muhović za portal radija Petnjica.

Već na narednom skupštinskom zasijedanju odbornici će na dnevnom redu imati  Odluku o predlogu budžeta za 2016. godina kao i Odluku o preuzimanju devetnaest radnika iz opštine Berane jer je to usko povezano. Krajnji rok za usvajanje budžeta je 31 mart.

D.B.