SVEČANOST: UČENICI PREDUZETNIŠTVOM OBILJEŽILI 8. MART

Učenici JUOŠ ‘’Mahmut Adrović” u Petnjici pripremili su danas povodom Osmog marta, Međunarodnog dana žena pravi festivalski ambijent u prostorijama ove školske ustanove. Uz prigodni kulturno-umjetnički program osnovaca posebnu pažnju vise od 100 posjetilaca privukli su štandovi na kojima su učenici svih razreda prikazali sve ono što su pripremili u znak ovog praznika u proteklih mjesec dana.

Na štandovima učenika bila je šarenolika ponuda, a pokloni su se mogli kupiti od 0.50 do 3 eura, mada je bilo i vještih trgovaca, koji su da bi vas ubijedili da kupite njihov rad, znali i da spuste cijenu. Posjećenost je bila izuzetna a mladi preduzetnici su prodali skoro sve što su pripremili.
Koordinatorka ovog projekta Šerifa Muratović kazala nam je da očekuju da će od današnje izložbe preduzetničkih radova prihodovati oko 200 eura, a da su prodavajući ove suvenire već juče u školama u Trpezima, Vrbici i Tucanjama zaradili 42 eura, a na štandu koji je bio postavljen juče u Petnjici zaradili su 45 eura. Cilj projekta je razvijanje kreativnosti i preuzetničkog duha kod učenika od malih nogu. Ovaj projekat realizujemo drugi put, a pokretač ove ideje i nosilac projekta od prošle godine bila je Selveta Ramdedović.
Planovi su da od zarađenog novca kupimo opremu i nastavna sredstva koja su neophodna za realizaciju nastave. Konkretno, prošle godine od sredstava koja smo zaradili kupili smo projektor i sada u školi imamo mini kino. Ova sredstva ćemo potrošiti najvjerovatnije na opremanje mini kina, kupićemo zavjese, stampač, a planiramo da dobavimo i nove lopte. Ono što je najbitnije je da je projekat uspio a to uliva djeci samopouzdanje da sjutra kada odrastu se opredijele za svoj lični preduzetnički posao.”

Prisutnima se obratio i direktor škole prof. Ervin Duraković koji je pozdravio prisutne, čestitao damama Međunarodni dan žena i upoznao pristutne kratkim rezimeom o detaljima ovog praznika.

DINO RAČIĆ