BRAHO ADROVIĆ NA MEĐUNARODNOM FESTIVALU MIGRACIJA I MULTIKULTURE

U Luksemburgu će se od 11-tog do 13-tog marta održati 33. Međunarodni festival migracija i multikulture  pod pokroviteljstvom vlade Luksemburga.  Festival organizuje asocijacija CLAE koja okuplja sve klubove iseljenika u toj zemlji. Na poziv organizatora, a na predlog selektora za Balkan, književnika Faiza Softića i jednog od vlasnika radija Petnjica Raifa Adrovića, na festivalu će iz Crne Gore učestvovati beranski  pjesnik, porijeklom iz Bihora, autor 11 knjiga poezije Braho Adrović. On će nastupiti na književnoj večeri u subotu 12-tog marta u Kichberg zajedno sa bosansko-hercegovačkim pjesnicima Mehmedon Đedovićem i dr Nenadom Tanovićem.

„Posebno sam počastvovan pozivom da učestvujem na ovoj prestižnoj međunarodnoj kulturnoj manifestaciji i sa tim u vezi osjećam potrebu da se posebno zahvalim inicijatorima da baš ja budem ove godine jedini pjesnik iz Crne Gore, uvaženom književniku Faizu Softiću i članu uprave udruženja Bihor Raifu Adroviću kao i asocijaciji CLAE koja je predlog prihvatila. Počastvovan sam tim više što ću biti u prilici da se susretnem sa velikim brojem ljudi iz našeg petnjičkog i beranskog kraja koji žive i rade u Luksemburgu, a koji su prije dvije godine na Danima bošnjačke kulture, koje je organizovao zavičajni klub Bihor, veoma toplo prihvatili moju poeziju“, izjavio je pjesnik Braho Adrović za portal radija Petnjica.

U nastavku večeri biće promovisan novi broj časopisa „Almanah“ iz Podgorice o kojem će govoriti prof. Dr Šerbo Rastoder, magistar Saif Šabotić i direktor izdavačke kuće Almanah Atvija Kerović.

Na ovom trodnevnom festivalu učestvuje preko 100 zemalja svijeta, a pored književnika predstaviće se folklorni ansambli, muzičke grupe, promovisaće se niz ostalih kulturnih sadržaja, a neki od zemalja učesnika će promovisati svoju nacionalnu kuhinju.

D.B.