STIGLA DONACIJA: VOZILO ZA ODVOZ SMEĆA NA PETNJIČKOJ DŽADI

Specijalizovno vozilo za prikupljanje i odvozenje otpada koje su Opštini Petnjica donirali preduzeće”EH” iz Luksemburga vlasništva braće Halilović i preduzeće “Bihor”, vlasništva Edina Latića zgazio je juče na petnjičku džadu. Kamion marke DAF koji će petnjički komunalci koristiti za odvoženje otpada je prošao carinu, i sada slijedi njegova registracija, a ta procedura neće trajati dugo, kažu iz lokalne samouprave i kamion će uskoro biti spreman za upotrebu. Opština razmatra mogućnosti za uspostavljanje privremene deponije dok se ne pronađe trajno rješenje za odvozenje otpada.
Predsjednik opštine Samir Agović je za radio rekao da će kamion vrlo brzo biti ubačen u pogon nakon regisracije i nakon uspostavljanja aktivnosti rada u komunalnom preduzeću koje je već formirano. Takođe nam je kazao da su već izabrali vršioce dužnosti u tom preduzeću na čelu sa Mithadom Cikotićem i da se nada da će ubrzo početi rad na terenu.
“Uz jedan permanentan rad, napor i kontinuirano planiranje vjerujem da ćemo za izvjesno vrijeme našu sredinu ipak očistiti od tog komunalnog otpada naravno u onoj mjeri koliko budemo imali potencijala i koliko budemo bili aktivni”, izjavio je Agović.
Ono što sad predstoji jeste odabir lokacije za odlaganje otpada. Za sada se još ne zna gdje će to biti jer postoji sedam lokacija koje su iz lokalne uprave izabrali. A da ne bi uticali na životnu sredinu izabraće jednu od njih koja bude najbolja
Naši građani bi svakako trebali da vode računa đe će odlagati otpad kako ne bi uništavali ono što je dato Bihoru kao prirodni resurs. Svjedoci smo da smeća ima svuda, a najviše u rijekama i potocima što je veoma ružno, te s toga apelujemo na građane da promijene ružne navike i da otpad odlažu na mjestu koje je namijenjeno tome.

Dino Račić