U PETNJICI NIŠTA NOVO: NEMA STRUJE PA NI RADIO SIGNALA

Radio Petnjica je prestala da emituje signal zbog nestanka električne energije na području Opštine Petnjica. Kako su saopštili predstavnici Elektrodistribucije Crne Gore iz Berana, riječ je o “većoj havariji” na više lokacija koje je prouzrokovalo nevrijeme na području Bihora. Ekipe EPCG su na terenu i rade na utvrđivanju problema i njihovom otklanjanju. Iz te kompanije nijesu mogli da daju precizniju informaciju kada bi mogli da budu otkolnjeni kvarovi i uspostavljeno stabilno napajanje električnom energijom.

Podsjetimo da je na posljednjoj sjednici SO Petnjica jedna od najvažnijih tema bila i slaba elektro mreža u Opštini Petnjica. I tada je naglašeno od svih subjekata da je ovakvo stanje u opštini nedopustivo te da se moraju aktivirati svi segmenti društva kako Petnjičani ne bi zavisili od vremenskih prilika i neprilika.

Radio Petnjica posjeduje potrebnu opremu za alternativno napajanje električnom energijom (agregat i UPS) ali su neupotrebljivi jer na predajniku koji se nalazi na Lazanskom brdu nema električne energije.

Ovo je još jedan pokazatelj da svi činioci privrednog i svakog drugog života moraju upregnuti sve svoje snage kako bi se riješili osnovni problemi građana ostavljajući političke i svake druge razlike po strani. Očigledno je da struje nemaju ni članovi DPS ali ni BS, SDP, SNP, SD ili neki drugi građani koji su van političkog života. Radio Petnjica i portal će svu svoju snagu usmjeriti ka objedinjavanju snaga i pravljenju širokog fronta u rješavanju ovih i drugih problema.

Samir Rastoder