SUMIRANI REZULTATI – NAJBOLJIMA NAGRADE, ZAHVALNICE I DIPLOME

Kraj je godine i vrijeme kada se sumiraju rezultati u svim oblastima pa i u sportu. Opština Petnjica i Radio Petnjica su prvi put u svojoj istoriji proglasili i uručili priznanja sportskim radnicima, aktivistima i izvšili izbor za najbolji spotrski klub i najboljeg sportistu. Na prigodnoj svečanosti, koja je organizona u sali Centra za kulturu u Petnjici, predsjednik opštine Samir Agović je u uvodnoj riječi pozdravio sve prisutne i čestitao na postignutom uspjehu.

„Mi Bihorci moramo biti ponosni na sve ono što postižemo i u zemlji i u inostranstvu, ali moramo taj uspjeh nositi sa sobom i biti radosni za svaku uspjeh našeg čovjeka“, rekao je Agović. Na osnovu glasova slušalaca Radija Petnjica i kriterijuma žirija odlučeno je da se dodijele nagrade: najuspješniji veteran u sportu, afirmaciji ženskog fudbala, priznanje za izuzetan doprinos i afirmaciju sporta, najbolji sportski trener, najbolji sportski klub i najbolji sportista.
Za najuspješnijeg veterana u sportu proglašen je Bećo Šabotić, koji je kao sportista dobio preko 50 diploma i medalja.

„Posebno mi je drago što su ljudi prepoznali moj doprinos, jer sve sam to radio kao Bihorac, Beranac i Crnogorac. Od svih medalja i diploma posebno mi je ovo drago“ obratio se prusutnima Šabotić, preporučujući mladima što više duha i fizičke aktivnosti kako bi imali zdrav život.
Za afirmaciju ženskog fudbala nagradu je dobila Alisa Rujević, član fudbalskog kluba Lovćen.
Nagrada za izuzetan doprinos sportu je pripala Milutinu Steševiću, sportskom novinaru telvizije 777 i sportskom komentatoru Radio Petnjica.

„Fudbalski klub Petnjica zaslužuje da se nađe u saveznom rangu crnogorskog fudbala i idemo tamo“, obratio se prisutnima Stešević.
Najbolji sportski trener je Dejan Radević, trener kluba borilačkih vještina Petnjica koji je ujedno i selektor Crnogorskog BUDO saveza ( saveza za japanske borilačke sportove ) i trener Adnana Mehovića.
Najbolji sportski klub je ekipa kadeta fudbalskog kluba Petnjica.
Najbolji pojedinac i sportista je Adnan Mehović. Prvak Crne Gore u teškoj katogoriji a proglašen je nedavno i za najbojeg sportistu crnogorskog saveza za japanske borilačke sportove u 2015.godi.

U Oblasti poljoprivrede dodijeljna je nagrada Zemljoradničkoj zadruzi Vrbica za doprinos u razvoju poljoprivrede, a nagradu je uručio predsjednik skupštine Adnan Muhović.

Zahvalnica je uručena i Radiju Petnjica, za afirmaciju aktivnosti na teritoriji opštine.

Posebna zahvalnost je iskazana donatorima, među kojima je i grad Bern koj je donirao kancelarijski inventar za potrebe opštine, Marku Sulemanu i sugrađanki Veziri Korać koja je bila inicijator donacije. Opština se zahvalila i Džku Šabotiću kao i njegovom sinu Adisu koji pomogli da se riješi pitanje transporta donacije iz Berna do Petnjice. Džeku Šabotiću i Veziri Korać su uručene zahvalnice i u ime grada Berna .
Specijalna zahvalnica dodijeljena je  turkoj organizaciji TIKI i podgoričkoj BEMAX koji su svojim aktivnostima pomogli razvoju opštine Petnjica.

Denis Božović