PRIZNANJE ZA OPŠTINU PETNJICA

Juče je predsjedniku Opštine Petnjica Samiru Agoviću uručeno prizanje u okviru programa “Najbolje prakse u lokalnoj samoupravi u Crnoj Gori za 2015. godinu”.  Zajednica opština Crne Gore, u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i uz podršku Organizacije za evropsku bezbjednost i saradnju, Misija u Crnoj Gori već osmu godinu za redom realizuje ovaj program.

U veoma jakoj konkurenciji ostalih crnogorskih opština, Opština Petnjica je osvojila prvo mjesto. Lokalna samouprava ovakvim projektom doprinosi podizanju standarda lokalnih vlasti u pružanju usluga, promovisanju inovacija i modernizaciji rada, a samim tim doprinosi stvaranju jakog građanskog društva. Praksu opštine Petnjica pod nazivom “Uspostavljanje institucionalnog modela za bolje informisanje i saradnju iseljenika građana i Opštine Petnjica”, prezentovao je Ismet Latić, koji je za naš portal istakao da „ovo prestižno priznanje lokalnoj zajednici služi kao legitimacija kvaliteta rada i inovativnosti u pružanju različitih usluga građanima“.

Na prigodnoj svečanosti, priznanje je uručio Predsjednik Upravnog odbora Zajednice opština i gradonačelnik Cetinje Aleksandar Bogdanović.