Prilazna rampa i u zgradi Opštini Petnjica

Na ulazu zgrade Opštine Petnjice, počela je izgradnja pristupne rampe namijenjena licima sa invaliditetom. Ovim činom je Opština pokazala da misli i da ima pozitivno mišljenje prema tim ljudima. „Potrudićemo se da im u svakom trenutku pomognemo, da budemo na usluzi i da se osjećaju ravnopravno. Sredinom mjeseca, tačnije 16 i 17 decembra, Ministarstvo zaštite životne sredine i turizma, u saradnji sa zajednicom opština, organizuje konferenciju na kojoj će prisustvovati i naš predstavnik i prezentirati objekte koje imaju pristupne rampe za osobe sa invaliditetom“, izjavio je za naš portal potpredsjednik Opštine Muslija Kalić.

Predstoji da se uradi na mnogim drugim objektima izgradnja pristupne rampe, kao što su škole. Trenutno samo jedna škola, i to OŠ „Mahmut Adrović“ ima pristupnu rampu, a predsjedni Opštine je kontaktirao ostale škole u kojima je potrebno izgraditi pristupne rampe. Pored Osnovne škole i Opštine, rampu ima ambulanta u Petnjici, a imaće je i nova zgrada Ministarstva unutrašnjih poslova.

Denis Ramdedović, predsjednik NVO „Udruženje lica sa invaliditetom“ se zahvalio rukovodstvu Opštine Petnjica na razumijevanju i njihovoj spremnosti da pomognu licima sa invaliditetom.

Dino Račić