Sagrađen novi most u Trpezima

Na mjestu improvizovanog mosta u Račitlukama, u Trpezima radnom akcijom mještana i  uz podršku Opštine Petnjica, koja je obezbijedila materijal, sagradjen je novi most.
Stari improvizovani most, koji se sastojao od cijevi koje su bile zatrpane zemljom, nije bio sigurno i trajno rješenje, jer je prijetila opasnost da se uruši ili da ga Trpešnica kad nabuja ošteti, kažu mjestani sela Trpezi koji koriste ovaj putni pravac.
Predsjednik mjesne zajednice Mithad Cikotić kazao je za Radio Petnjica da su riješili problem na jednom od važnijih putnih pravaca za mještane ovog dijela Trpezi i Vrbice, koji koriste putni pravac Skenderovići – Crveni put u zimskom periodu kada je zbog strmog reljefa onemogućeno kretanje vozilima putem preko Rasada. Cikotić je istakao izuzetnu saradnju mjesne zajednice Trpezi i Opštine Petnjica i zahvalio predsjedniku Samiru Agovicu, koji je lično učestvovao u akciji.

Na poziv za akciju se odazvalo 30-tak mještana od najmladjih pa do 83 – godišnjeg  Zeca Skenderovića.

“Posebno raduje sto su na akciju dosli i ljudi koji ne koriste ovaj putni pravac, što je pokazalo da mještani Trpezi cijene opšte dobro”, kaže Cikotić.