Potomci Bihoraca iz Turske spremni da investiraju u petnjičku opštinu

Predsjednik opštine Petnjica Samir Agović sastao se juče sa delegacijom iz Turske koju je predvodio predsjednik udruženja “Izmir Bosna Sandžak”,  Abdulah Gul.

Prema kazivanju gostiju iz Turske, većina članova udruženja je porijeklom iz Bihora i prvi put dolaze u Petnjicu. Nakon prijema gosti su obišli Bihor a predsjednik Samir Agović ih je upoznao sa resursima tog kraja. Gosti su pokazali interesovanje za investiranje odnosno ulaganje u ovaj kraj.
U razgovoru za Radio Petnjica predsjednik opštine Samir Agovic se zahvallio delegaciji na posjeti i kazao da su gosti prepoznali potencijal za biznis i saradnju i da će opština biti na raspolaganju svima koji žele da investiraju. Kao potencijale potencirao je drvopreradu, poljoprivredu i tekstilnu industriju. Takođe je najavio intenzivniju saradnju i podsjetio na povlastice za ulaganje koje opština daje.
Predsjednik udruženja  Abdulah Gul, koji je porijeklom iz plemena Pepić se zahvalio Radiju Petnjica kao i opštini na gostoprimstvu  i čestitao Bajram. On je kazao da je oduševljen ljepotom Bihora i najavio je da će se zalagati za ulaganje u ovaj kraj “kako bi omladina imala šansu za bolji život”.
Udruženje Bosna Sandzak je osnovano 1995 i čuva kulturu i tradiciju Bošnjaka kroz razne kulturne manifestacije i kursevima bosanskog jezika.
Gul je pozvao na saradnju i posjetu opštinske predstavnike i kazao da neće zaboraviti ovaj kraj koji je, kako kaže i njegov zavičaj i u kojem se prelijepo osjeca.