Petnjičani remizirali sa Besom

Fudbaleri Petnjice su juče u pripremnoj utakmici protiv kosovskog prvoligaša Besa, odigrali neriješeno 2:2. Fudbalski klub sa Kosova se nalazi na pripremama u Plavu. Petnjičanima je ova utakmica bila prva prijateljska u pripremnom periodu. Rukvodstvo kluba je najavilo velike ambicije i borbu za baraž za ulazak u Drugu ligu.

Golove za FK Petnjica postigli su Eris Babačić i Admir Šabotić., Strijelci za Besu su bili Kasapi i Duraku iz penala u 87 minutu. Petnjičani su vodili do tri minuta prije kraja utakmice kada je lopta pogodila u ruku Armina Ramčilovića.

Za FK Petnjicu nastupili su: Elvis Muratović, Anel Muratović, Dino Adrović, Nermin Adrović, Emil Adrović, Edin Adrović, Amar Rastoder, Eris Babačić, Armin Ramčilović, Anes Mećikukić, Arnes Latić, Rifo Pramenko, Nenad Šćekić. Admir Šabotić i Eldin Ćorović.

Utakmica u Plavu je iskorištena kako bi se provjerila forma igrača i isprobala neka taktička rješenja novog trenera Nova Cimbaljevića.

Utakmica sa Besom odigrana je na terenu etno sela “Komnenovo”. Vlasnik Blažo Turković je ugostio fudbalere Petnjice u restoranu etno sela “Komnenovo”.