OO DEMOKRATE PETNJICE: GOSPODO IZ DPS POKAZALI STE NEMOĆ, NERAD I NEODGOVORNOST

OO Demokrate CG Petnjica

Opštinski odbor Demokrata Crne Gore Petnjica reagovao je na navode i saopštenja izrečenih u intervjuu predsjednika opštine Samira Agovića Radio Petnjici kao i na navode zaposlenih u opštini u vezi sa boravkom na Kopaoniku u sopstvenoj režiji.

Saopštenje prenosimo u cjelosti.

“Da je DPS Petnjica nakon poražavajućih podataka i pozicioniranja naše opštine na začelje liste razvijenosti potpuno utučen, potvrđuje i današnje saopštenje. Nakon niza argumenata koji ukazuju na nerad, nesposobnost i neodgovornost lokalne vlasti, DPS se u pokušaju demanta vezao za brojku koja je inače javno objavljena u medijima, smatrajući da će tako pobjeći od činjenice da su najgora lokalna vlast u državi.

Imajući u vidu da je rad lokalne vlasti netransparentan, to se do demografskih podataka može doći isključivo putem informacija u medijima, pa su Demokrate Petnjice koristile javno dostupne podatke i o broju rođenih beba. Radujemo se ako je broj novorođenčadi veći od broja koji su pojedini mediji prenijeli, ali podaci koji ste vi naveli takođe potvrđuju katastrofalno stanje. Da li građani Petnjice treba da budu puni optimizma nakon saznanja da je prethodne godine rođeno samo 43 bebe? Kakve ste uslove stvorili da naša djeca ostanu, privrjeđuju i žive u našem prelijepom kraju? Objavljena lista je upravo ogledalo vašeg rada.

Takođe,  ono što je važno napomenuti jeste činjenica da ni jednim slovom niste objasnili građanima Petnjice kako ste vi to uspješna vlast, ako je opština koju predvodite najnerazvijenija u državi? Šta ste obećali, a šta realizovali?

A što se tiče jednog dijela zaposlenih koji su bili ovih dana na Kopaoniku, nije bitno da li oni vole skijanje ili klizanje. Poenta priče je da su oni bili na odmoru u trenutku kada je objavljena lista razvijenosti opština na kojoj je Petnjica na poslednjem mjestu. To govori o neodgovornosti i o nemaru. Drugim riječima, Petnjica propada a službenici opštine se skijaju.

Pokazali ste gospodo iz DPS-a nemoć, nerad i neodgovornost. Umjesto da podnesete ostavke na funkcije sa kojih ste Petnjicu doveli do dna, vi želite da još kopate dublje. Umjesto što ispravljate medijske poražavajuće brojke, novim takođe poražavajućim brojkama, pogledajte stvarnosti u oči.

Na kraju, nepotrebno gubite vrijeme na pisanju saopštenja zajedno sa predsjednikom Opštine, jer vašim pisanijama nećete promijeniti katastrofalnu situaciju niti pobjeći od odgovornosti”.

PROČITAJTE JOŠ:

ZAPOSLENI U OPŠTINI PETNJICA O SVOM TROŠKU NA KOPAONIK: U PAUZI IZMEĐU LITIJA MLADI DOKTOR, DEMOKRATA, OBMANJUJE JAVNOST