Na Ponoru otvoreno izletište sa ljetnjikovcem

U petak je na Ponoru otvareno izletiše, koje će služiti mještanima Ponora i turistima za odmor i bijeg od buke i gužve.
U lijepom ambijentu, okruženom šumom, mještani Ponora, zajedno sa Opštinom Petnjica, kao i Turističkom organizacijom Petnjica, uspješno su sagradili park koji će služiti za druženje, opuštanje i odmor svim ljubiteljima prirode.
Ukupna vrijednos ovih radova iznosi 4.500eura, saopštio je predsjednik opštine Petnjica, Samir Agović.
,,Svjedočimo da danas imamo prelijepo mjesto za okupljanje i druženje. Vjerujem da će ovo biti zaista kultno mjesto za Ponor i Bor, nastavljamo dalje da uljepšavamo atraktivne lokacije. Opština Petnjica i TO Petnjica izdvojila je 4.500eura, dok je Komunalno preduzeće bilo angažovano za prilazne puteve. Ono što su mjestani uradili to je za svaku pohvalu, ogradili su ovo mjesto, uredili pokazali entuzijazam da žele da uljepšaju prirodu”
Direktor Turističke organizacije Rešad Muratović je kazao da je zadovoljstvo biti danas na Ponoru i prisustvovati otvaranju jednog malog, ali značajnog projekta.
,,Ova aktivnost je započela prošlog mjeseca, na inicijativu mještana Ponora, naših prijatelja iz dijaspore i upravo je naš cilj bio da u što kraćem roku završimo radove na opremanju ovog izletišta, kako bi ljubitelji prirode mogli da uživaju u ovom prelijepom ambijentu. Mislim da je ovo pravi primjer, kako zajednički možemo da uradimo mnogo” saopštio je direktor TO Petnjica, Rešad Reško Muratović.
Ramo Mehović se u ime mještana zahvalio TO Petnjica, kao i opštini Petnjica što su podržali ovo inicijativu.
,,Dragi prijatelji, danas smo se ovdje okupili da zvanično otvorimo ovo izletište, kao što vidite izletište posjeduje ljetnjikovac i vodu, okruženo je prirodnim ljepotama i šumom, netaknutom prirodom i prelijepim pejzažom. Ovo je dar ne samo za mještane Ponora, već cijelog Bihora. Želim da se zahvalim Radiju Petnjica što ste došli da promovišete ovo naše prelijepo mjesto. Naša želja je bila da sagradimo ovaj park, gdje ćemo moći da se okupljamo i družimo. Želim još jednom da se zahvalim svima i da predamo ovaj park na korišćenje omladini Bihora, kao I svim ljubiteljima prirode” saopštio je Ramo Mehović.
ERIS BABAČIĆ