ADROVIĆ NA PANEL DISKUSIJI: PETNJICU NE POSJEĆUJU ČELNICI VLADE I DRŽAVE KAKO BI NA TERENU OSJETILI TEŠKU SITUACIJU I ZAJEDNO PROBALI DA RJEŠAVAMO PROBLEME

Eldar Adrović
Predsjednik Opštinskog odbora SDP-a Petnjica, Eldar Adrović, prisustvovao je panel diskusiji na temu ravnomjernog regionalnog razvoja u Petnjici.
“Danas sam u ime Opštinskog odbora SDP-a, a na poziv organizatora Zajednica opština Crne Gore i Skupštine opštine Petnjica prisustvovao panel diskusiji na temu ravnomjernog regionalnog razvoja.
Kako je svima nama poznato, tema o kojoj se razgovaralo je kompleksna i sadrži brojne izazove, kako u periodu za nama a tako i u sadašnjosti. Prisustvovali su ambasadori država regiona, koji su predstavili svoje primjere regionalnog razvoja kao i predstavnici susjednih opština, koji su iznijeli svoje probleme sa kojima se susreću duži niz godina.
U svemu tome smo se mi pronašli, kao dio lokalnog stanovništva koje živi na prostoru opštine Petnjica.
Dakle, složili smo se da naša opština kaska u razvoju i oskuduje u mnogim prioritetnim uslovima za normalan život. Potpuni smisao ovog područja, po ko zna koji put naglašavamo, tek treba da bude uz intenzivirano projektno trasiranje puta ka Srbiji i susjednim opštinama pogranične regije. Prednosti su raznolike, a najprije u ekonomskom smislu, odnosno protoku ljudi i roba.
Naša opština bi tek tada dobila smisao razvoja turizma, ekoturizma, poljoprivrede, i mnogih grana privrede.
Ono što nažalost moram spomenuti i naglasiti, jeste da naše opštine na sjeveru, a posebno opština Petnjica u vrlo maloj mjeri bude fizčki posjećena od strane čelnika najviših državnih organa odnosno Vlade Crne Gore, kako bi zajedničkim snagama i udruženim djelovanjem osjetili situaciju na terenu.
Ove i ovakve inicijative zasigurno raduju svakog pojedinca i nadam se da će ih biti više i sa većim brojem učesnika i timske saradnje”, rekao je Adrović