OO SDP: BIHOR I CRNA GORA SIROMAŠNIJI ZA VELIKOG ČOVJEKA – REŠADA RASTODERA

Rešad Rastoder

Bihor i Crna Gora su siromašniji za još jednog domaćina i nadasve velikog čovjeka, Rešada Rastodera. Tim povodom oglasio se Opštinski odbor Socijaldemokratske partije Petnjica.

“Našem kraju će ostati u nasleđe njegov primjer nesebičnog odnosa prema kraju, komšijama, poznanicima.
Za nas u OO SDP Petnjica, koji smo imali zadovoljstvo da sa njim dijelimo i političku borbu za zajedničke, u vrijednosnom smislu superiorne i nadvremenske vrijednosti i ciljeve, dodatno će biti upamćen kao jedna od najvećih propuštenih šansi koju su građani Petnjice imali i nažalost propustili.

Našem odboru je na ponos što je u svojim redovima imao takvog, prije svega čovjeka i druga, a zatim i odbornika, kandidata za predsjednika naše Opštine, i poslanika!
Rahmet mu”, stoji u saopštenju OO SDP Petnjica.

Rešad Rastoder je preminuo 20.maja nakon duge i teške bolesti, a na posljednji oproštaj od velikog čovjeka došlo je više hiljada ljudi iz svih krajeva Crne Gore.

Rešad je kroz život prosto protutnjao sa nevjerovatnom energijom i snagom, a njegovo dobro je bilo dobro svih Bihoraca, isto kao što je dobro svih njih bilo njemu za ponos. Uzdao se u maksimu da imaš više samo ako i kada dijeliš i nije od toga odustao do kraja života. Bio je poslanik devedestih, najcrnjih crnogorskih dana, jer mu je to pripadalo – da bude tamo gdje je teško ostati čovjek. Znali su da je od čelika i da će svojim beskopromisnim stavovima, kada je moral i dobro drugih u pitanju, ostati na temeljima i da se neće pomaći nikom. Nastavio je političku borbu i na lokalnom nivou, sa milion ideja koje će tek drugi otkriti kao vizionarske.

Nijedan bunar, niti vodovod, nijedan put, niti puteljak, nijedan građanski spor ili dilema u Bihoru, nije mogao proći pored njega. Nesebično se davao i nije očekivao ništa za uzvrat.

Samo da sve ide naprijed, da bude bolje i da bude jače, takav je bio čovjek koji je otšao na bolje mjesto – REŠAD RASTODER