VULIĆ: NEBRIGOM OPŠTINSKIH VLASTI VIŠE HILJADA KNJIGA U BIBLIOTECI “KADRIJA ADROVIĆ” PROPADA

Sabrija Vulić Foto: Feral, Bar

Predsjednik nacionalnog savjeta Muslimana Crne Gore Sabrija Vulić i generalni sekretar mr Kadrija Kurpejović, pred početak utakmice Regionalne lige Sjever Petnjica- Polimlje  uručili su predstavnicima i fudbalerima Fudbalskog kluba Petnjica garnituru kompletne sportske opreme za 22 fudbalera.

“ Naša želja je da pomognemo mladim ljudima i entuzijastima u sredinama sa manje brojnim narodima bez obzira na nacionalnu pripadnost. Tako smo se odlučili i da uručimo ovu vrijednu donaciju mladim fudbalerima Petnjice, ne zanimajući nas što tamo igraju I Bošnjaci I Muslimani I Srbi I Crnogorci. To je mladost koju moramo da čuvamo.

Ovo nije prva naša donaciju FK Petnjica, kao ni opštini Petnjica. Podsjetiću da smo svojevremeno otvorili i Memorijalnu biblioteku “Kadrija Adfrović”, ali nebrigom opštinskih vlasti prostor u kome je nekoliko hiljada knjiga je potpuno devastiran, toliko da je čak i table na objektu uklonjena. Naravno da nas to ne čudi, jer u opštinskom rukovodstvu vlada veliki animozitet prema nacionalnim Muslimanima što se najbolje vidjelo tokom popisa kada je Petnjica bila jedina opština u kojoj nije bilo odobreno da predstavnik nacionalnih Muslimana bude član popisne komisije. Ali mi se na to ne osvrćemo već želimo saradnju I pozitivnu mladost“, rekao je predsjednik Savjeta Muslimana Sabrija Vulić.