KUD BIHOR OTPUTOVAO ZA TURSKU

Članovi KUD- a Bihor su koncertom u Podgorici “HVATAJTE SE BIJELE RUKE “  koji je održan 15.04. 2024. godine  započeli  sa  nastupima koji slijede u narednom periodu.

  • Na koncertu koji je održan u KIC-u  Budo Tomović  u organizaciji KUD-a “Mladost”  iz Podgorice  pored nas nastupili su  : FA“ Nikola Đurković “ iz Kotora , KUD” Sveti Marko “ iz Vionice ( BiH), KUD “ Besa “ iz Zatrijbča i klapa KUd-a “ Jedinsto “ iz Bara. Sala  KIc-a je bila ispunjena do posljednjeg mjesta a aplauzi prisutnih su bili najbolja potvrda da je organizator koncerta KUD Mladost i prijatelji opravdao očekivanja zaljubljenika u folklor.  Na koncertu je doajenu crnogosrkog folklora koreografu  Vasiliju Batu Rogošiću  predsjednik UFACG Jovica Kaluđerović uručio  priznanje za 60 godina rada i sveukupni  doprinos razvoju   

Nakon koncerta domaćini iz KUD-a  Mladost  su za sve učesnike organozovali večeru i žurku koja je potrajala do ponoći.

IZ Kuda „Bihor“ se ovom prilikom zavaljuju domaćinima na veoma uspješnoj organizaciji koncerta kao i srdačnošću tokom  boravka u Podgorici i nadaju se ponovnom druženju sa članovima KUD-a  „ Mladost „  i najavili da već 20. aprila putuju za Tursku gdje će učestvovati  na 8 Internacionalnom dječijem festivalu u Sulejmanpaši  koji će se održati od 21 d0 24 aprila.