VRŠNJAČKO NASILJE: PRETUČEN ARIAN RASTODER U MEDICINSKOJ ŠKOLI U BERANAMA

SMŠ Branko Zogović, Berane - Foto Radio Berane

Juče oko 12:30h u Opštu bolnicu u Beranama, sa teškim tjelesnim povredama u vidu fraktura nosa i jagodične kosti primljen je Rastoder Arian (18), učenik Srednje medicinske škole Dr Branko Zogović, koji je napadnut u suterenu te škole, saopšteno je portalu Standard iz policije.

Policija je, kako su saopštili, nakon prikupljenih obavještenja od svjedoka, došla do saznanja da je istoga dana u suterenu škole došlo do napada na Rastodera od strane učenika, R.D. (17), A.S. (17) i L.M. (17).

Zbog teških povreda koje su mu nanijeli napadači, Rastoder je transportovan u Klinički centar Crne Gore u Podgorici i van je životne opasnosti.

Iz Uprave policije su kazali da su tinejdžeri, svi rođeni 2006. godine, napali godinu starijeg mladića u dvorištu medicinske škole “Dr Branko Zogović”.

“Policijski službenici su izašli na lice mjesta i u pomenutoj ustanovi zatekli A.R. sa povredama glave, sa kojim su obavili razgovor, a on je u cilju praćenja stanja i daljih medicinskih zahvata, transportovan u Klinički centar Crne Gore u Podgorici. Policija je preduzela aktivnosti iz svoje nadležnosti u cilju rasvjetljavanja događaja i došla do saznanja da su A.R. fizički napala tri maloljetna lica stara 17 godina, dok se nalazio na parking prostoru u suterenu gore pomenute škole u Beranama”, saopšteno je iz policije.

Maloljetnici su identifikovani i od njih su prikupljena obavještenja na zapisnik. Iz policije je saopšteno i da je utvrđeno da su osumnjičeni pozitivni na marihuanu.

“Sa događajem je upoznat tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama koji je kvalifikovao krivično djelo nasilničko ponašanje u sticaju sa krivičnim djelom teška tjelesna povreda”, piše u saopštenju policije.

IZVOR: STANDARD