KIC CG U LUKSEMBURGU: Avio linija sa Luksemburgom prekinuta privremeno, Luxair radi sa odgovornim partnerima

Lukser

Povodom informacije koju su prenijeli mediji, a u vezi sa ukidanjem avio linije Podgorica-Luksemburg, Kulturno-informativni centar Crne Gore u Luksemburgu je saopštio da te infomacije nijesu tačne.

Saopštenje ove organizacije prenosimo u cjelosti:

Na sastanku koji smo imali sa predstavnicima Luxair-a, konstatovano je da se Luxair suočava s nedostatkom aviona ove godine i da se u skladu sa tim usmjerava prema ključnim turističkim destinacijama.

Luxair će od aprila mjeseca imati letove na relaciji Luxemburg-Tivat i to dva puta sedmično (utorkom i subotom) sa dva tipa aviona Boeing 737- 800 I Companie LG-463.

Kako je turizam jedna od strateških grana razvoja i čini gotovo trećinu BDP-a Crne Gore, država treba da stvara uslove za produžetak sezone i rast broja noćenja i potrošnje gostiju po danu. Nova Vlada treba da usmjeri aktivnosti na razvoj visokokvalietne ponude, kako turističke ponude, tako i na poboljšanje dostupnosti Crne Gore.

Privremeni prekid avio saobraćaja sa Podgoricom rezultat je nepravilnog angažovanja pojedinca, uključujući direktorku NTO Anu Tripković i njenih savjetnika. Uz podršku pravih institucija i partnera, Luxair će i dalje letjeti ka Podgorici, a NTO treba da se angažuje na polju promocije, prije svega kroz digitalne kanale komunikacije i stvori uslove za zajedničke marketing aktivnosti sa avio-kompanijama i turoperatorima. Vjerujemo da će premijer Milojko Spajić ispunjavanjem obećanja pristuputi ovom izazovu ozbiljno i da će podstaknuti institucije – Aerodrom Podgorica – da sarađuju sa Luxair-om, kako bismo riješili ovaj problem.

Ovom prilikom, želimo da upoznamo javnost da je na sastanku sa predstavnicima kompanije Luxair dogovoreno da će ova kompanija u ponudu uvrstiti novi hotel – Swissôtel Resort Kolašin, pokazujući na taj način ozbiljan pristup prema ponudi u zimskoj sezoni, iz razloga što su prepoznali najbolji ski centar u regionu.

Dodatno želimo istaći da će zimska destinacija – Kolašin, koja je obogaćena najmodernijom žičarom i ove godine hotelom visoke kategorije, koji ne zaostaje za hotelima u renomiranim evropskim zimskim centrima, biti uvršteni u katalog Luxaira.