OPŠTINA PETNJICA SUMIRALA REZULTATE u 2023. GODINI I NAGRADILA NAJBOLJE (FOTO I VIDEO)

Na tradicionalnom novogodišnjem koktelu, koji je organizovan u holu zgrade Opštine Petnjica, uručene su nagrade najboljim pojedincima u oblasti poljoprivrede i sportistima za proteklu 2023. godinu, koji su ostvarili rezultate vrijedne pažnje.

Iz oblasti poljoprivrede, nagradu za uspješnim bavljenjem poljoprivredom ostvarili su:

Bajram Rastoder, oblast stočarstva, proizvodnja mesa.

Kenan Rastoder, proizvodnja mlijeka.

Mersada Muratović, ratarsko-povrtarska proizvodnja.

Izet Cikotić, pčelarska proizvodnja

Reko Adrović voćarska proizvodnja.

Tradicionalno su uručene i stipedinije za najbolje studente na teritorije Opštine Petnjice. Najuspješniji studenti, njih osomoro potpisali su ugovor o stipendiranju za akademsku 2023/2024. Stipendije su dobili sledeći studenti:

Denisa Ajdarpašić

Kenan Muratović

Eris Ajdarpašić

Elvisa Latić

Samir Škrijelj

Erol Šabotić

Šaban Adrović

Mersid Agović

Potpredsjednik opštine, a ujedno i predsjednik komisije za dodjelu nagrade sportistima Selvudin Šabotić je je saopštio da je najbolji sportista, pojedinac za 2023. Omer Agović, rođen 2008. godine, koji uspješno nastupa za kadetsku selekciju FK Petnjica, koja se takmiči u Drugoj ligi Crne Gore. Za najbolji sportski kolektiv u 2023. godini izabran je kadetska selekcija FK Petnjica, koja je ostvarila zapažene partije na terenima širom Crne Gore.

Značajnu ulogu u lokalnoj zajednici imaju i službenici Uprave policije Petnjica, iz tog razloga u znaku zahvalnosti Opština Petnjica je uručila nagradu za najboljeg policajca, Ernada Agovića, a njegov stariji kolega Nijaz Duraković, koji odlazi u zasluženu penziju je nagrađen od strane predsjednika opštine Samira Agovića za profesionalni rad.

Takođe istaknut je i doprinos najboljih u opštinskim preduzećima. Za dugogodišnji rad, priznanje su dobili: Smajo Ramčilović, Fehmija Agović, Samir Garčević, Ernes Rastoder, Milhedin Skenderović, Mensur Muhović, Feko Agović, Sabro Ramčilović, Rešad Agović, Samir Ajdarpašić.

Magistar Adis Ličina je među prvim zaposlenim u opštini i dao je nemjerljiv doprinos u radu  u protekloj deceniji, pa je samim tim nagrađen priznanjem od strane predsjednika opštine Petnjica, Samira Agovića.

ERIS BABAČIĆ