OSNOVNA I SREDNJA ŠKOLA NAKON 35 GODINA DOBIJAJU NOVU FASADU I NOVI IZGLED

Ukupna vrijednost adaptacije škole u Petnjici (adaptacije cjelokupnog objekta, osim fiskulturne sale) iznosi oko 1.250.000,00 eura.

Nakon punih 35 godina od kada je škola izgrađena, ovo je prva veća investicija. Radiće se novi zidovi, krov, prostorije, fasada izloacije i fiskulturna sala. Plan je da učenici narednu školsku godinu dočekaju u renoviranoj školi.

Preko projekta energetske efikasnosti OŠ ,,Mahmut Adrović” na čelu sa direktorom te ustanove Almirom Pljakićem, aplicirala je na Javni poziv Ambasade Sjedinjenih Američkih Država predviđenim za obrazovni sistem, u saradnji sa Ministarstva prosvjete.

Bilo je i ranije investicija, od strane organizacije CARITAS-a i države, ali nikad nije predviđeno adaptiranje cjelokupnog objekta.

Da je riječ o značajnoj investiciji govorio je i Almir Pljakić direktor OŠ ,,Mahmut Adrović” I najavio da se kreće sa renoviranjem fiskulturne sale, a pored sale radiće se na adaptaciji i područnih odjeljenja Godočelje, Ponor, Lagatore Radmanci.

,,Takođe završena je projektna dokumentacija fiskulturne sale u iznosu od 380.000 eura, pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvjete. Tenderske dokumentacija koja je završena ovih dana, tiče se sanacije područnog odjeljenja Godočelje. Završene su sve procedure oko sanacije PO Ponor, gdje vrijedna dijaspora želi da uloži svoja sredstva kako bi ova školska ustanova u narednoj godini imala nove uslove rada. Takođe smo uradili i plansku dokumentaciju, idejno rješenje za sanaciju PO Lagatore I tu cemo krenuti u fazi prikupljanja novčanih sredstava, odnosno apliciranje kod Japanske ambasade da bi sanirali područno odjeljenje Lagatore I Radmanci. Koristim ovu priliku da se zahvalim Ambasadi SAD-a na sveukupnoj podršci i  implementaciji ovih projekata i naravno da ćemo nastaviti saradnju“ kazao je Pljakić.

Takođe pored ovih vrijednih projekata, plan je da sportski poligon dobije i novi izgled sa pratećim mobilijarom, rasvjetom i tribinama u vrijednosti od 40.000 eura

ERIS BABAČIĆ