PETNJICA: ŠABOTIĆ NAJBOLJI NA TURINIRU U ŠAHU

Prethodnog vikenda u Petnjici je, u organizaciji ŠK Bihor Petnjica, a pod pokroviteljstvom Savjeta Muslimana Crne Gore, održan turnir u šahu.

Dvanaest takmičara borilo se za pehar, a zvanje najboljeg šahiste za 2023. godinu pripalo je već iskusnom Denisu Šabotiću sa osvojenih 7.5 poena. Srebrna medalja i laskava titula domajstora pripala je Esadu Muratović, dok je medalju za treće mjesto uzeo Mirsad Šabotić. Nagrađeni sui Ferid Kočan i Mehmed Ajdarpašić.
Turnir je protekao u velikim borbama , a za regularnost je bio zadužen nacionalni sudija Željko Obadović.
Otvaranju turnira prisustvovao u ime pokrovitelja predsjednik Savjeta Muslimana Crne Gore, Sabrija Vulić sa svojim saradnicima.
,,Osvojiti prvo mjesto uvijek pričinjava zadovoljstvo , ali je pravo zadovoljstvo što je uopšte i došlo do realizacije ovog prvenstva koje je bilo tradicija, ali kako sam već i ranije rekao zbog uskraćene podrške od strane lokalne uprave našem klubu, obratili smo se za pomoć Savjetu Muslimana koji su nam i ovog puta pomogli i ovim putem se još jednom zahvaljujem Sabriji Vuliću i Svjetu Muslimana Crne Gore. Zahvalio bih se i vlasniku Caffe Pasha, Elvisu Ajdarpašiću koji je ustupio svoj lokal za održavanje ovog turnira”, saopštio je Denis Šabotić, predsjednik ŠK Bihor.
ERIS BABAČIĆ