ĆERIM MUHOVIĆ BEZ VODE OD DEVEDESETIH ZBOG GREŠKE ODBORA, PRAVDU ĆE TRAŽITI NA SUDU

Sedamdesetpetogodišnji Ćerim Muhović, jedan je od rijetkih Bihoraca koji za pitku vodu mora pješačiti više od tri kilometra, jer je, kako on kaže, nekadašnji odbor za izgradnju vodovoda bio nemaran.
Problem je nastao, kako je kazao Muhović, kada mu je još devedesetih, ostavljen zajednički priključak sa komšijama iako je uredno platio sve za samostalan dovod vode za piće.
“Zbog nemarnosti tadašnjeg odbora za izgradnju u kojem je bio i moj rođeni brat, ja sam danas bez pitke vode, iako sam uredno platio samostalni priključak na vodu. Nijesam bio tu kada su izvođeni radovi i nijesam dolazio. U mom odsustvu su radovi i završeni i umjesto da dobijem samostalni priključak, ja od tada sa komšijom dijelim vodu, a dogovor je da voda dođe do mog imanja i da imam samostalni priključak, koji sam uredno platio. Problem nastaje kada se voda u jedno domaćinstvo pusti, ovo drugo ostaje bez vode”, kaže Ćerim.
Obraćao se, kaže, svim relevantnim institucijama, čak i policiji, ali je njegov problem ostao neriješen do danas. Kaže da mu je jedino preostalo da sudskim putem traži pravdu.
Davnih devedesetih godina, kada je voda sa izvorišta Popča pristigla u ovaj zaseok, Ćerim Muhović je bio jedan od prvih koji je platio da dođe do njegovog imanja, međutim tadašnji odbor koji je imao glavnu riječ kada su u pitanju ovi radovi, Ćerima je uskratio za priključak.
U neformalnom razgovoru sa članom tadašnjeg Odbora za igradnju saopšteno nam je da je napravljena greška i propust.
Ono što nam dalje navodi Muhović je da su na njegovom imanju vršeni radovi i novi naknadni priključci i da ne zna ko je ukopao pored dva postojeća kabla za vodu još jedno novo. raži od nadležnih da postupe po zakonu kako bi pravda što prije izašla na vidjelo.
Takođe nam je kazao i da je u par navrata dobijao prijeteće pozive sa nepoznatog broja, a 2013. godine je pretučen ispred svoje kuće.
ERIS BABAČIĆ