ZAVIČAJNI KLUB BIHOR IZ LUKSEMBURGA OBEZBIJEDIO VRIJEDNU DONACIJU ZA POTREBE NASTAVE U JU SREDNJA STRUČNA ŠKOLA ROŽAJE

Danas su u JU Srednja stučna škola Rožaje, u prisustvu uprave škole, profesora i učenika svečano otvoreni kabineti sa novom IT opremom.

ZK Bihor

Na osnovu zahtjeva kojim se školske 2022/23 godine naša škola obratila Zavičajnom klubu Bihor iz Luksemburga za potrebe opremanja kabineta praktične nastava sa IT opremom, predsjednik kluba u tom mandatu gospodin Edin Latić obezbijedio je donaciju od trideset laptop računara poslednje generacije. U pitanju su računari čija vrijednost na našem tržištu po komadu iznosi oko hiljadu eura što ovu donaciju čini i te kako posebnom. Njome su opremljeni kabineti ekonomskih tehničara sa petnaest računara, informacionih tehnologija sa jedanest računara, medicinskih tehničara sa dva računara, te matematike i CSBHJK sa po jednim računarom.

Na samom činu otvaranja direktor škole, gospodin Esad Sutović je pozdravio učenike ispred uprave škole i poželio im sreću i dobro znanje u njihovom daljem obrazovanju, ističući da je ovo još jedan u nizu projekata kojim naša škola postaje lider ne samo u Rožajama već u Crnoj Gori sa opremom i modernim sredstvima koja će našim učenicima i profesorima olakšati dalji rad. Posebno je zadovoljstvo započeti novu školsku godinu u novim kabinetima, sa novom računarskom opremom, a naša škola danas ima čast da u upotrebu pusti 30 najmodernijih računara. Posebnu zahvalnost iskazujem profesorima naše škole Merdanu Zejnelagiću i Emiru Fetahoviću što su volonterskim radom adaptirali kabinete i iste priveli namjeni.

U ime donatora prisutnima se obratio profesor Merdan Zejnelagić koji je koordinator cijele akcije, i prenio pozdrave od članova Zavičajnog kluba Bihor iz Luksemburga i od predsjednika kluba gospodina Edina Latića, ističući da ovom donacijom iskazuju brigu za svoj zavičaj i za učenike. Cilj  postojanja udruženja Zavičajni klub Bihor – Luksemburg je da pomognemo svoj zavičaj i našu Crnu Goru kako bi učenici imali priliku da stiču znanja na nivou znanja učenika Evropske unije. Za to im je prije svega potrebna računarska oprema, te da sjutra budu od koristi prvo svojim Rožajama pa i cijelom crnogorskom društvu. Želja našeg udruženja je da nikada ne zaboravimo svoje korijene i da na ovaj način iskažemo svoju ljubav i brigu o našoj Crnoj Gori. Koordinator za upravljanje ove donacije ispred Zavičajnog kluba Bihor – Luksemburg je gospodin Aldin Kočan.

Profesor Zejnelagić je istakao da je udruženje od prvog dana saradnje istaklo interesovanje da pomogne našoj školi i da ova donacija predstavlja jedan veliki pozitivni iskorak u procesu modernizacije same škole. Vizija koju imamo ispred sebe je da JU Srednja stručna škola Rožaje bude regionalni lider sa uslovima za obavljanje procesa nastave, i taj cilj svakodnevno ostvarujemo.

U ime učenika naše škole kojima će ova donacija najviše koristiti, u ime profesora škole te u svoje lično ime zahvaljujemo se svim članovimo UO Zavičajnog kluba Bihor iz Luksemburga na ovoj donaciji.

Direktor, Esad Sutović, prof