IMENA KOJA VJEČITO TREBA PISATI VELIKIM SLOVIMA

Da, oni istinski zaslužuju da se njihova imena do sudnjeg dana pišu velikim slovima.

A kako i ne bi?!

Nije ovo prvina, već po kazna koji put oni svoju kesu odvezuju i nude pomoć tamo gdje treba, ne piatjući ni ko je koje vjere, ni nacije ni za koga je glasao u ovom prevrtljivom vremenu u kojemu se ni vještice sa svim svojim magijama ne bi snašle.

Ali, oni su tu! Oni, dobri ljudi!

Tu su da pomognu, da svoju ruku pruže nemoćnima.

Ostaće zapisano da su u jednom vremenu i na jednom prosoru živjeli i radili takvi ljudi, ostaće njihova imena pred kojima smo se dužni s posebnim poštovanjem odnositi.

Pa krenimo redom:

Naime, nedavno je na adresu Zavičajnog kluba „Bihor“ iz Luksemburga stigao zahtjev za pomoć upućen ispred Medžlisa IZ u Petnjici, koji potpisuje predsjednik ove institucije Rifat Agović, aktivista i čovjek koji je vazda tu da i sam pomogne tamo gdje zatreba.

Oni su u svom zahtjevu naveli da je kotao peći za zagrijavanje džamijskih prostorija dotrajao i da ga je neophodno čim prije zamijeniti, te su zatražili pomoć udruženju „ZK Bihor“ i ljudima dobre volje.

Nije prošlo ni dvadesetčetiri sata od pristizanja zahtjeva, a pomenuto udruženje, članovi i prijatelji udruženja su se organizovali i sakupili cjelokupan iznos koji je firma „Mikromont“ iz Bijelog Polja ponudila kako bi u cijelosti završila posao oko nabavke, postavljanja i puštanja u promet novog modernog kotla.

Evo njihovih imena:
1. Udruženje „ZK Bihor“

2. „Met“ Sarl , vlasnik Ernad Ero Muhović

3. „Bihor“ Sarl vl. Edin Medo Latić

4. „EHH LUX“ vl. Braća Halilović: Esko, Harun i Hajro

5. „EMK Elekticite“, vl. Ermin Halilović, Meris Palamar, Kemal Rastoder

6. „Palamar Peinture“, vl. Faik Matko Palamar

7. „Inter-pieces“ sarl, vl. Elvir i Sadat Ramdedović

8. „Denis Peinture“, vl. Semin Čivović

9. „Enstal“ Sarl, vl. Sanel Škrijelj

10. FK „Union 5“ Kayl/Tetange dir. Mersudin Mita Ličina

11. “ECO Construction”, vlasnika Elvisa Durakovića

Zahvaljujući njima džematlije će spremno dočekati narednu i naredne zime u petnjičkoj džamiji.

Ugledni bihorski preduzetnik Esko Latić stavio se na raspolaganje po pitanju koordinacije između isporučioca firme „Mikromont“, džamije u Petnjici i donatora, što će umnogome olakšati realizaciju ovog važnog projekta.

F. S.