TIVĆANI OVACIJAMA NAGRADILI MLADE FOLKLORAŠE KUD­­-A “ BIHOR “

U Tivtu je svečanim gala koncertom na rivi Pine završen III Međunarodni dječiji festival folklora „KOlO BEZ GRANICA TIVAT 2023.“

Na koncertu je nastupilo 10 dječijih folklornih ansambala iz Bugarske, Slovačke, Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Djeca starosti do 14 godina su svojom igrom uprkos velikoj temperaturi uspjela da od mnogobrojne publike izmame gromoglasne aplauze.

Dobri domaćini članovi i rukovodstvo KUD-a „Boka“ iz Tivta su se trudili da svima pruže maksimalnu pažnju tokom boravka učesnika festivala  a sakom djetetu poklonili po majicu sa logom festivala.

Gala koncertu je prethodio defile svih 10 učesnika od Centra za kulturu, pa pored zgrade opštine sve do bine na rivi Pine gdje se održao program  pored koje je bio usidren nekadašnji školski brod Jadran. Uoči samog početka koncerta djeca su zaigrala jedno veliko KOLO  njih preko 400 u raznobojnim nošnjama i još jednom dokazali da kolo ne zna za granice.

Na ovom Festivalu su nastupila 4 predstavnika UFACG : KUD „ Boka „, KUD „ Njegoš“ , KUD „ Bihor“ I KUD „ Sloga „a na završnoj večeri su prisustvovali članovi Skupštine udruženja na čelu sa predsjednikom  Sinanom  Tiganjem.

Na gala koncertu su nastupili:

  1. KUD „BOKA“ Tivat
  2. FA „LJUPČO SANTOV“ iz Kočana – Makedonija,
  3. KUD „BIHOR“ Petnjica,
  4. KUD „PREPOROD“ Dugo selo – Hrvatska,
  5. KUD “Njegoš“ Cetinje,
  6. FA „PODPOLANČEK“ DETVA – Slovačka,
  7. KUD „ LOLA“ Sarajevo- BiH,
  8. KUD „SLOGA“ Đenovići,
  9. KUD „ŠTUDENT“ Maribor – Slovenija i
  10. FA ,,ISKRITZA“ Sofija – Bugarska

 

Svi učesnicima festivala dirtektor istog Vidak Božović je u ime organizatora uručio zahvalnice i poklone.

– Na ovom festivalu je nastupilo18 naše djece od kojih su mnogi po prvi put putovali i igrali. Takođe smo u popodnevnim satima obišli rivu  i PORTO novi . Ovom prilikom se zahvaljujemo domaćinima i organizatorima na zaista divnoj pažnji i našim sponzorima putovanja Ameru Muriću vlasniku „MURIĆ COMPANI “ iz Podgorice i Ziki Šabotiću koji živi i radi u Tivtu i koji je i ovaj put bio uz naše članove kao i prethodnih godina kad god smo nastupali bilo u Tivtu ili Kotoru. istakli su iz KUD-a  ,,Bihor“ i najavili da ih i tokom septembra očekuju brojni nastupi.

 

KUD “BIHOR” NA FESTIVALU FOLKLORA NA KOSOVU