BIHORSKE BIOGRAFIJE: ARSLAN AVDO KORAĆ, PROFESOR U PENZIJI (VIDEO)

Arslan Avdo Korać

Gost osme epizode, serijala Bihorske biografije bio je profesor u penziji Arslan Avdo Korać.

,Rođen sam 1955. godine u Petnjici, poslije devet godina braka, svoga oca Tahira i majke Esmane. Moje detinjstvo sam proveo ovdje ono čega se ja sjećam, pa relativno svi smo mi imali tada identično djetinstvo. Možda sam imao određene privilegije, jer sam bio dijete prvog trgovca na prostoru naše opštine, prvog trgovca koji je radio u Petnjici, a pokrivao je i radno mjesto u Trpezima.

U toj ekonomskoj krizi koja je tada vladala, eto smatram da sam bio djelimično privilegovan u tim trenucima u odnosu na drugu djecu. Tada smo se kao djeca često igrali igre poput klisa i maške, žmurke, šodaljke… a sa mojim odrastanjem moje djetinjsvo se promijenilo, nije bilo samo igra, nego je došlo nešto što se zove rad, pod broj jedan čuvanje stoke.

Kao djeca smo čuvali stoku i u Osoje, Stenice, šume Rastoderske, sve je tako bilo do prvog polaska u osnovnu školu. U našoj široj familiji bilo je ukupno 21 član. Imao sam sreću da moj prvi učitelj, bude Bajram Ramčilović, on nas je naučio da pišemo, naučio nas je lijepom ponašanju i mnogo toga…”

Opširnu emisiju i razgovor sa Arslanom Avdom Koraćem, profesorom u penziji možete pogledati na našem You Tube kanalu Radio Petnjica.