BIZNIS AGRO KLUB: Sabor na Turjaku za pamćenje – PRISUSTVOVALO VIŠE OD 2.500 LJUDI

Sabor, koji se održao juče na Turjaku nakon dugo vremena pamtiće se po velikoj posjećenosti. Uz dobru organizaciju i saradnju, uspjeh je zagarantovan, pa su tako organizatori ,,FARMERI SA BIHORA” fondacija ,,ČOVJEK NE UMIRE”  udruženja ,,Evropa za Opštinu Petnjica” u partnerstvu sa TO Petnjica i opštinom Petnjica, kao i TO Rožaje, opštinom Rožaje i mnogi drugim pojedici koji su dali lični doprinos u organizaciji, pronašli ključ organizacije i recept za uspjeh i na taj način priredili ljudima sabor za pamćenje na kojem je prisustvovalo preko 2.500 ljudi.
Vratili su Turjaku ono što njemu pripada kroz tradiciju i istoriju, a to je narodno okupljanje, druženje, upoznavanje, pa čak i sklapanje brakova, jer je u prošlosti vašar bio mjesto na kojem su se ljudi upoznavali, sticali prijateljstva i sklapali brakove.
Uz svečane Dane dijaspore koji su se prvi put, nakon dvadeset godina održali na otvorenom, na kojem su dodijeljena priznanja ljudima koji su dali nemjerljivi doprinos u razvoju opštine Petnjica, posjetioci su mogli da uživaju uz estradne zvijezde Nuki-Poštar i Nerka Hodžić, a voditelj Dj Rale je izmamio brojne osmjehe gostima na Turjaku. Sve je to upotpunjeno viteškim igrama i sportskim nadmetanjem, što je još jedan pokazatelj da je narod na ovim prostorima željan dobre zabave, igre, dobre organizacije i druženja.
Birala se ljepotica vašara…
Takođe ovom vašaru je prisustvao i veliki humanitarac Hajriz Hačko Brčvak i brojini drugi ugledini gosti iz različitih sfera društvenog života.
Projekat Biznis Agro Klub podržan je od strane Ministarstva kulture i medija.
ERIS BABAČIĆ