DA PETNJICA BUDE ČISTA: AKTIVISTI VAJBER GRUPE ,,Dobro djelo“ i ,,Eko Vrbica“ SANIRALI DIVLJU DEPONIJU (VIDEO)

Divlja deponija u mjestu Borići sanirana je od strane NVO aktivista vajber grupe ,,Dobro djelo“ i ,,Eko Vrbica”- Zajedničkim snagama da Petnjica i Bihor budu čistiji.

,,Želja nam je da ovom akcijom pokrenemo i druge ljude, ne samo Komunalno preduzeće, da se u što većoj mjeri uključe i pomognu u saniranju drugih deponija. Savjetujemo građanima da spaljivanje otpada rade kontrolisano, kako ne bi izazvali neki požar. Sve ovo što radimo je privremeno, sve, dok opština ili država ne pronađu rješenje, a mislim da bi rješenje bilo otvaranje reciklažnog centra, pa bi se i od tog otpada koji završava tamo moglo i zarađivati, jer smeću nije mjesto u prirodi“, kazao je NVO aktivista i administrator Vajber grupe ,,Dobro djelo“ Mirsad Hadrović.

Da postoje ljudi koji još uvijek razmišljaju o životnoj sredini u našoj opštini i brinu se o onome što ostavljamo budućim generacijama, govori i činjenica da su se dvije NVO udružile radi istog cilja, a to je da “Petnjica bude čista” .

Nije ovo prvi put da zajednički djeluju, već je ovo još jedna u nizu akcija saniranja divljih deponija koje preko noći nastaju u opštini, kako bi po ko zna koji put pokušali podići svijest građana, i staviti do znanja da je zapravo odlaganje smeća pored saobraćajnica i pored kontejnera ogledalo društva i okruženja.

Kako su nam kazali predstavnici ovih nevladinih organizacija, bilo je potrebeno čak 12 tura zemljanog nasipa da bi se sanirala ova divlja deponija. Oni su se ovim putem i zahvalili privredniku Isadu Muratoviću koji je donirao dvije ture zemljanog nasipa za sanaciju deponije.

Možda je vrijeme da se lokalna uprava uključi u većoj mjeri i napravi krupni korak ne bi li se riješio problem divljih deponija i podigla svijest građana na veći nivo…?

ERIS BABAČIĆ