BIZNIS AGRO KLUB: Svečano otvoreno seosko domaćinstvo ,,Jahova Voda-Muratovići“ (FOTO I VIDEO)

Nedavno je u opštini Petnjica svečano otvoreno seosko domaćinstvo “Jahova Voda” u vlasništvu Melja Muratovića.

Meljo Muratović je tri decenije proveo u Luksemburgu, ali rodno mjesto i svoj kraj nije zaboravio, već se vratio pun entuzijazma i ljubavi prema zavičaju, da investira i na taj način promoviše Petnjicu, kao i Johovu vodu, gdje se seosko domaćinstvo i nalazi.

Poslednjih godina turisti sve više izbjegavaju gužve u hotelima i restoranima i gradsku vrevu, sa težnjom da se okrenu prirodi i žive u skladu sa njom.

Johova voda je zahvaljujući Melju postala pravi raj za sve ljubitelje prirode. Meljo nesumnjivo ostvaruje svoj cilj, iskoristio je i prepoznao turističke potencijale koje pruža naša opština, sagradio atraktivno seosko domaćinstvo, kutak za sebe i svoje prijatelje i sve one koji žele da se daleko od gradske buke u prirodi odmore i dopune baterije.

Svečanom otvaranju su prisustvovali brojni gosti i prijatelji, kao i predsjednik opštine Petnjica Samir Agović sa saradnicima. Više njih prevalilo je stotine kilometara da zajedno sa domaćinom proslave otvaranje seoskog domaćinstva, a Meljo Muratović se pobrinuo da zabave i zadovoljstva ne fali, pa je samim tim obezbijedio i bogat kulturno-umjetnički program- KUD ,,Bihor“, prva harmonika Bosne, Fahro Poglavica, Pljevaljski tamburaši i mnogi drugi…

Meljo Muratović je za naš portal kazao da je bilo potrebno sedam godina rada i ulaganja da bi se postigli uspjesi koje danas vidimo.

“Jedno lijepo druženje sa mojom braćom i prijateljima koji su došli iz cijelog regiona da danas budu ovdje sa mnom na čemu sam im zahvalan. 2016. godine sam započeo sa izgradnjom ovog kompleksa. Ovdje sam rođen, dugi niz godina sam proveo u Luksemburgu i želja za rodnim krajem me je vratila evo opet u Johovu vodu, što bi rekli stari ,,đe udahneš, tu ćeš da izdahneš“. Ovo sto vidite ovdje je za mene vazdušna banja“, kazao je Muratović.

Predsjednik opštine Petnjica Samir Agović je za naš portal kazao da je ovo dragulj sela Trpezi i da će etno selo imati mnogo ljudi i posjeta.

Video sa svečanog otvaranja možete pogledati na našem YT kanalu Radio Petnjica.

ERIS BABAČIĆ

Projekat Biznis Agro Klub podržan je od strane Ministarstva kulture i medija.