BIHORAC MEHO MEXI MURATOVIĆ OBJAVIO SVOJU PRVU PJESMU (VIDEO)

Meho Muratović

Da naši ljudi sa prostora Petnjice imaju talenat i potencijal kad je riječ o muzici i pevanju, govori nam još jedna u nizu lijepih priča Meha Muratovića. Sa njim smo, između ostalog razgovarali o njegovom životnom putu, te odakle tolika ljubav prema muzici, s obzirom da je diplomirani fizioterapeut.

Meho Mexi Muratović je rođeni Petnjičanin. Osnovnu školu je završio u Petnjici, školovanje nastavio u Medicinskoj školi Berane, a potom upisuje fakultet primijenjene fizioterapije u Igalu i završava specijalističke studije, odsjek fizioterapija.

Radi u Institutu Igalo, posjeduje privatnu ordinaciju za fizioterapiju i radi kao fizioterapeut u FK Igalo.

Ono što je posebno interesantno u njegovom životu, jeste da pored posla i aktivnosti koje obavlja svakodnevno, pronađe vremena i da se posveti pjevanju i muzici, a njegova pjesma koju je izdao prije nekoliko dana, već uveliko prikuplja simpatije brojne publike. Riječ je o baladi ,,Godinu i preko“ u aranžmanu Denija Deranja, a muziku i tekst su djelo Slobodana Bulatovića.

Od malena je pokazivao talenat za muziku, kroz priredbe u školi, a kako kaže, najveća zahvalnost ide njegovim tadašnjim nastavnicima Nihadu Kršiću i rahmetli Muju Rastoderu.

,,Još tada su mi na neki način davali vjetar u leđa i bili podrška nastavnici Nihad Krišić i rahmetli Mujo Rastoder, čak su predlagali da školovanje dalje nastavim u muzičkoj školi. Međutim nijesu postojali tada uslovi…. Muzika je oduvijek prisutna kod mene, bukvalno dan mi započinje pjesmom, ali nikako da napravim taj korak i krenem ozbiljnije u muzičke vode“, prisjeća se Muratović.

Kako nam je kazao, 2017. godine, iznenada mu se ukazuje prilika da ozbiljnije upolovi u muzičke vode i pokaže svoj raskošni talenat koji je do tada skrivao u sebi.

“Bio sam na jednom veselju, u pitanju je ženidba druga, i ja sasvim slučajno na toj svadbi zapjevam, gdje on nakon toga sav oduševljen prilazi i kaže- ti ćeš da pjevaš u lokal kod mene, s obzirom na to da u posjedu ima restoran. Ja sam iznenađen prihvatio tu ponudu i krenem u svu tu priču sa svojim drugom. Imali smo svirke dva mjeseca konstantno, gdje nakon toga, prijatelj odlazi na takmičenje Zvijezde Granda, a ja ne, i muziku trenutno zapostavim. No, u tom lokalu gdje sam nastupao, čest gost je bio moj dobar prijatelj i doktor Bobo Bulatović i kaže meni- Meho imam jednu pjesmu za tebe, ‘oćemo li to da odradimo? U tom trenutku meni se ukazala mogućnost da snimim pjesmu i sve je od tog momenta išlo tako lagano. Spojimo se sa momkom koji ima studio u Herceg Novom, snimim tu pjesmu i tako je nastala ova balada, a ja malo ozbiljnije uplovio u muzičke vode“, kroz osmjeh nam je kazao Meho Mexi Muratović.

Planovi ovog talentovanog fizioterapeuta i pjevača, kojeg sigurno očekuje blistava budućnost u muzičkim svijetu, jesu da snimi nekoliko cover-a i da započne sa svirkama. Reakcije publike na novu pjesmu su pozitivne, što mu daje dodatni vjetar u leđa.

Da je ljubav prema muzici ponekad jača od svega, pokazala je još jedna lijepa i pozitivna priča. Vjerujte u svoje snove i sigurno će se ostvariti…

ERIS BABAČIĆ