NAJLJEPŠA BAJRAMSKA PRIČA: DO KRAJA LJETA NOVI DOM ZA PORODICU MIRSADA ADROVIĆ NA BORU

Radovi na izgradnji kuće za porodicu Mirsada Adrovića teku planiranom dinamikom i trebalo bi da sve bude gotovo do kraja ljeta.

Da podsjetimo, na inicijativu Opštine Petnjica i velikog humanitarca Hadra Adrovića koji živi i boravi u Sloveniji, a koji je inače sa Bora, otpočela je izgradnja kuće za ovu porodicu, jer prethodna kuća, u kojoj je ova porodica boravila, je bila dotrajala i oronula.

Predsjednik opštine Petnjica Samir Agović je kazao da je zadovoljan dinamikom radova i da ono što je obećala opština to je i urađeno.

,,Prve donacije koje smo izdvojili iz Opštine su uložene. Želim da kažem da smo iz lokalne kase izdvojili 8.000 eura za podršku i izgradnji ovog objekta“, rekao je Agović.

On se zahvalio i svim ljudima dobre volje, kao i donatorima koji su podržali ovu inicijativu.

,,Želim ovim putem da se zahvalim ljudima iz Luksemburga koji su donirali 7.770 eura, kao i Izetu Rastoderu vlasniku kompanije ,,Derby“ koji je izdvojio 4.000 eura. Od Leća Adrovića stiglo je 650 eura iz Švedske…. Očekujem da će biti još donacija i da ćemo ovaj objekat do kraja ljeta privesti kraju. Takođe želio bih da istaknem i zahvalnost svim onim ljudima koji su fizički pomagala i dali doprinos u izgradnji

Ovo je 23. objekat gdje je Opština Petnjica pomogla na ovaj ili sličan način, nastavićemo i dalje da pomažemo ljudima. Htio bih na kraju da uputim Bajramsku čestitku i upravo sve ove donacije koje su pristigle pred Bajram pokazuju svu veličinu i slogu Bihoraca ma gdje god se nalazili“ kazao je Agović.

Hadro Adrović, čovjek koji je u nekoliko navrata kroz razne humanitarne akcije pomogao onima kojima je pomoć zaista potrebana je kazao za naš portal da je izgradnja kuće započeta u maju, a da evo već za mjesec dana se stiglo do druge viseće ploče i da je zadovoljan urađenim do sada.

,,Želim da se zahvalim prije svega predsjedniku opštine Petnjica Samiru Agoviću predjsedniku SO Petnjica Mehmedu Adroviću i svim mještanima I građanima koji su pomogli. Takođe želim da se zahvalim Izetu Rastoderu ,,Derby“ iz Slovenije  i svim onim ljudima ma gdje god boli koji su donirali i pomogli da ova porodica dobije novi dom“, rekao je Hadro Adrović

Mehmed Adrović, mještanin sela Bor i predjsednik SO Petnjica, nije krio zadovoljstvo urađenim do sada i kazao da je ovo jos jedna dokaz da opština brine o svojim građanima i pomogne onima kojima je zaista pomoć potrebna.

ERIS BABAČIĆ