Poplave u Vrbici: Vodena stihija nosila sve pred sobom (FOTO I VIDEO)

Juče u poslijepodnevnim časovima, nevrijeme koje je zahvatilo Petnjicu, a posebnu MZ Vrbica iza sebe je ostavilo pravu katastrofu.

Usljed obilnih padavina došlo je do izlivanja rijeke na nekoliko lokacija u Gornjij i Donjoj Vrbici, zaseocima Cikotići Taraniši i Agovići, a  scene sa lica mjesta nijesu bile prijatne, jer je vodena stihija u roku od samo nekoliko minuta porasla do tog nivoa da je ulila u kuće i pomoćne objekte, uništila puteve, usjeve i nosila sve pred sobom, takođe pokrenuto je i nekoliko klizišta, da stvar bude gora, brojna domaćinstva su zbog klizišta odjsečena, jer im je blokiran  bila odjsečena…

Naime, ugroženo je na desetine domaćinstava i mještana Vrbice koji su u nevjerici samo mogli posmatrati kako talas praćen grmljavinom, gradom i padavinama kakvim do sada ni jedan stanovnik ovog kraja Vrbice ne pamti, uništava njihove usjeve, imanja i ono što su mukotrpnim radom i zalaganjem borili se da očuvaju.

U razgovoru sa Edinom Cikotićem mještanin zaseoka Cikotići, koji je za naš portal kazao da je i njegov prilaz kući blokiran, došli smo do saznjanja da su prevashodno i brzovremeno reagovale i opštinske službe, pa je raspoloživa mehanizacija Komunalnog preduzeća i Službe zaštite i spašavanja odmah krenula u akciji saniranja puteva, koja je trajala do kasno u noć.

,,Kiša koja je pala u poslije podnevnim časovima za krako vrijeme napravila je pravi haos i katstrofu, ulila je u kuće, pomoćne objekte i uništila usjeve ljudima, pokrenula brojna klizišta. Da stvar bude gora nekoliko domaćinstava je blokirano zbog odrona. Mašine Komunalnog su izašle na teren i uz pomoć četiri privatne mašine krenule da raščišćavaju odorone i osposobe puteve.” kazao je Cikotić.

Takođe zajedno sa građanima na terenu tokom dana i noći bio je i predsjednik opštine Petnjica Samir Agović kao i Služba zaštite i spasavanja koja je takođe pomagala u otklanjanju odrona. U zaseoku Cikotići klizište prijeti jednoj kući, a za mještane tu nije kraj mukama, jer je klizište oštetilo i vodovod pa je samim tim prekinuto i snadbijevanje vodom u ovim zaseocima.

ERIS BABAČIĆ