MISIJA OEBS-a U POSJETI RADIJU PETNJICA

Predstavnici posmatračke misije Organizacije za evropsku bezbjednost i saradnju (OEBS), Miroslav Kremar, dugoročni posmatrač iz Češke i Elof Damen, takođe dugoročni posmatrač iz Švedske u pratnji asistenta Svetozara Vukićevića, posjetili su juče Radio Petnjicu.

Misija OEBS-a u Crnoj Gori radi u saradnji sa Državnom izbornom komisijom i Opštinskim izbornim komisijama više od šest godina.

Oni će pratiti aktivnosti u kampanji, rad izborne administracije i ključnih državnih organa, sprovođenje izbornog zakonodavstva i rješavanje spornih situacija tokom izbora. Takođe, oni će na sami dan izbora pratiti izborni proces i nadgledati izbore u četiri opštine na sjeveru Crne Gore: Petnjici, Kolašinu, Mojkovcu i Bijelom Polju. Kao dio posmatračke misije nadgledaće se i medijska zastupljenost kampanje. U skladu sa tim oni su posjetili Radio Petnjicu i informisali se o broju zaposlenih lica i uslugama koje naš radio nudi, kao i funkcionisanju tokom izbornog procesa.

Nakon razgovora u studiju Radija Petnjica, predstavnici OEBS-a su posjetili političke partije u Petnjici, a nekoliko dana ranije bili su u posjeti i lokalnoj upravi Petnjica.

ERIS BABAČIĆ