(FOTO I VIDEO) DONIRAN SAVREMENI EKG APARAT ZA JEDINICU HITNE MEDICINSKE POMOĆI PETNJICA

Jedinici Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Petnjica u subotu je uručena vrijedna donacija u vidu novog, savremenog EKG aparata za potrebe Jedinice HMP Petnjica u vrijednosti od 4.100 eura od strane fondacije ,,ČOVJEK NE UMIRE – Ćamil Ramdedović” i Humanitarnog fonda ,,Hilal” iz Bijelog Polja. Primopredaja ove donacije, koju je primio rukovodilac Jedinice za HMP Petnjica dr Fatih Ćorović, obavljena je u prostorijama HMP Petnjica.

Svečanosti su prisustvovali i predstavnici humanitarnog fonda ,,Hilal” iz Bijelog Polja, predstavnici fondacije ,,ČNU”, predsjednik opštine Samir Agović sa saradnicima, i brojni građani.

Ovo je samo još jedna u nizu, plemenita i vrijedna donacija fondacije ,,ČOVJEK NE UMIRE” koja je na svim poljima u raznim segmentima spremna pomoći Petnjici i svom zavičaju, samim tim već sada je lider i nadaleko pozata fondacija po svojim humanitarnim aktivnostima za dobrobit građana Petnjice.

Rukovodilac Jedinice HMP Petnjica dr Fatih Ćorović je istakao zahvalnost humanitarnom fondu ,,Hilal” i fondaciji ,,ČNU” na donaciji savremenog EKG aparata i kazao da je ovo značajan korak u pružanju zdravstvene zaštite s obzirom na to da EKG aparat predstavlja jedno od glavnih dijagnostičkih sredstava.

,,EKG aparat će služiti građanima Petnjice u cilju bolje i brže dijagnostike i u cilju spašavanja života. Dosadašnji EKG aparat koji smo posjedovali bio je zastareo, nadam se da ovim prepoznavanjem i ulaganjem u naše skromne resurse da ćemo podići usluge pružanja medicinske pomoći na veći nivo”, saopštio je dr Ćorović.

Predstavnik fondacije ,,ČNU” Mijaz Ramdedović je saopštio da je veoma važno imati dobru saradnju sa svim institucijama i kako je on kazao da se samo jedan život u Bihoru spasi ova bi se investicija isplatila.

,,Mi pojedinci danas jesmo, sjutra nijesmo, institucije i dobra djela ostaju. Ja bih da se zahvalim prije svega našim roditeljima, koji su nas na ovaj način odgajali i da se samo jedan život spasi ovdje u Bihoru, ova bi se investicija isplatila. Takođe velika zahvalnost i Kancelariji za saradnju sa dijasporom Petnjica, Kancelariji za sport i mlade Nermini Muratović, doktoru Fatihu Ćoroviću, predsjedniku Opštine Petnjica i svima onima koji su pomogli da se ova akcija realizuje”, kazao je Ramdedović.

Iz Kancelraije za saradnju sa dijasporom Petnjica, na čijem je čelu Amela Ramdedović, koja je koordinisala cijelom akcijom, saopšteno nam je da se radi o vrijednoj donaciji koja je neophodna Petnjici i da će umnogome unaprijediti pružanje medicinske pomoći u ovom kraju.

Predsjednik Opštine Petnjica Samir Agović je podijelio svoje zadovoljstvo i kazao da još jednom svjedočimo da je dijaspora neiscrpna kada su u pitanju dobra djela i humanost koju pokazuju prema zavičaju i zahvalio se humanitarnom fondu ,,Hilal” iz Bijelog Polja i fondaciji ,,ČOVJEK NE UMIRE”

,,Ovo je veliki dan za ovu ustanovu. Evo već dvije godine kako smo dobili usluge HMP i svi građani imaju visok stepen zahvalnosti prema uslugama koje pružate i vašem znanju i iskrenosti da pomažete ljudima u tim hitnim situacijama. Raduje nas i to što imamo i prijatelje iz Bijelog Polja humanitarni fond ,,Hilal” kojim nije prvi put da učestvuje u ovakvim situacijama i da pomogne građanima Petnjice, uz fondaciju ,,ČOVJEK NE UMIRE” koja je sada već lider u zadnjih nekoliko godina sa svim idejama i inicijativama i spremnosti da pomogne zavičaju. Nek ovaj primjer bude primjer dobre prakse i primjer za druge”, zaključio je Agović.

Iz humanitarnog fonda ,,Hilal” Nusret Erović je pomenuo da njihova organizacija funkcioniše na bazi volontiranja i dugogodišnjim prisustvom na terenu uvidjeli su koliko je naš narod human i koliko voli pomoći, posebno kada ima da pomogne.

,,U saradnji sa fondacijom ,,ČOVJEK NE UMIRE” realizovali smo uspješno dosta projekata, kako ovdje, tako i u Bijelom Polju, mogu samo da kažem da mi je čast i zadovoljstvo što smo dio ove humane priče ovdje u Petnjici i naravno neće se stati samo na ovome, već će i u narednom periodu biti sličnih aktivnosti, kako u Petnjici, tako i u Bijelom Polju” zaključio je Erović.

Takođe zahvalnost na donaciji je istakao i Direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Prim. Mr Sci. dr med. Vuk Niković. On je zahvalio Humanitarnom fondu ,,Hilal” i fondaciji “ČOVJEK NE UMIRE – Ćamil Ramdedović” na donaciji EKG aparata jedinici Zavoda u Petnjici.

“Zahvalni smo na vrijednoj donaciji koja će unaprijediti rad Hitne pomoći u Petnjici. Gradimo bolji i kvalitetniji sistem hitne medicinske pomoći i cijenimo što u tome imamo pomoć humanih i odgovornih pojedinaca i organizacija koje rade za opšte dobro”, rekao je direktor Zavoda za HMP Crne Gore dr Vuk Niković.

ERIS BABAČIĆ