PROMOCIJA LIRSKE HEDIJE PETNJICA, ROŽAJE I PLAV

Piše: Božidar Proročić, književnik i publicista

 Nedavno je iz štampe izašla panorama savremenog pjesništva Bošnjakinja Crne Gore Lirska hedija čiji su priređivači Božidar Proročić i Dijana Tiganj. U samoj knjizi su zastupljenje autorke koje su prepoznate po svom poetsko-kulturološkom opusu i stvaralaštvu.

Kako se 11. maja obilježava Dan bošnjačke nacionalne zastave priređivači su odlučili da tim povodom prirede promocije u opštinama Petnjica, Rožaje i Plav i pokažu da kultura i ljepota poezije i pisane prevazilaze sve granice. Poetski muhabet sa autorkama predviđen je 11. maja, 2023 godine u organizaciji JU Centar za kulturu Petnjica sa početkom u 15 časova u maloj sali opštine Petnjica, zatim istog dana u 18 časova u Rožajama u saradnji sa NVO ,,Karika”- u prostorijama NVO Karika.

Kravanski put bez broja. 12. maja završna promocija Lirske hedije je predviđena u JU Centar za kulturu Husein Bašić u Plavu sa početkom u 18 časova na promocijama će govoriti: priređivači Božidar Proročić i Dijana Tiganj i promoteri: Veljko Đuknović, Sajma Feratović dok će moderator programa biti: Lejla Tiganj. Projekat je podržan od strane Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava u Crnoj Gori.