U SUSRET FESTIVALU „11. SUSRETI DIJASPORE U LUKSEMBURGU“

Sve je spremno za spektakularne susrete dijaspore u Luksemburgu.

ZK Bihor, i ove godine, potrudio se da ovaj svojevrsni festival zabave, sporta, kulture i kulinarskih specijaliteta – organizuje na vrlo visokom nivou, kako i priliči udruženju renomea kakvog uživa udruženje ZK Bihor.

Oko šezdesetak aktivista ovog udruženja već danima neumorno radi kako bi sve bilo na svom mjestu i kako bi posjetiocima, a njih se očekuje preko 2 000, punudili puni ugođaj koji se pamti i o kojemu se priča i prepričava.

Sve će se održati 30. aprila i 1. maja na fudbalskom stadionu UNION 05 u gradiću Tetanžu.

Kao i prethodnih godina Uprava ZK Bihor se pobrinula da tokom ova dva dana posjetioce zabavljaju najpoznatija imena EX-YU estrade.

Osim toga biće i kulinarski specijaliteti, folklor, turnir u fudbalu, triatlon; sve na jednom mjestu uz simbolične ulaznice.

Prvoga dana Susreta, direktno iz štamparije Merkator u Bijelom Polju, biće isporučen novi 42. broj revije Bihor, koja donosi obilje zanimljivih tekstova iz Crne Gore, regiona i Luksemburga.

Poslije niza traumatičnih zbivanja u svijetu i na Balkanu – dijaspora Luksemburga i okolnih zemalja zaslužuje jedno ovako zabavno relaksirajuće druženje.

Okupljenima će se obratiti ambasador CG u zemljama Beneluksa, zvaničnici opštine Rumelonž (Rumelange) kao i predstavnici opštine Petnjica, a najvjerovatnije i potpredsjednik vlade Crne Gore i državni sekretar u Ministarstvu kapitalnih investicija.

Uprava ZK Bihor iz Luksemburga