PRIPREME ZA 11. SUSRETE DIJASPORE U LUKSEMBURGU PRIVODE SE KRAJU

Sinoć je održan još jedan sastanak u prostorijama ZK Bihor u Rumelažu, gdje je detaljno dogovoren plan organizacije članova ovog udruženja na dan održavanja “11. Susreta dijaspore”. Sastanku su prisustvovale i dame, koje svojim idejama doprinose na različitim poljima u samoj organizaciji i koje predstavljaju zamajac u funkcionisanju ovog Udruženja.

Oko šezdesetak aktivista ovog Udruženja već danima neumorno radi kako bi sve bilo spremno, s obzirom da se očekuje posjeta od preko 2.000 ljudi. Potreban je veliki trud, kako bi svaki detalj bio na visokom nivou i kako bi posjetiocima punudili puni ugođaj koji se pamti i o kojem se priča i prepričava.

Sve će se održati 30. aprila i 1. maja na fudbaalskom stadionu UNION 05 u gradiću Tetanžu.

Sa finalnim pripremama će se krenuti u subotu, a član ekipe Radija Petnjica Eris Babačić nalazi se na licu mjesta, pa će tako pratioci portala Radija Petnjica moći 29. aprila, uz razgovore sa organizatorima da isprate i da se uvjere kako teku pripreme, a  30. aprila i 01. maja uz direktna, uživo uključenja, moći će putem naše Fejsbuk stranice da osjete atmosferu i euforiju na samom događaju.

ERIS BABAČIĆ