DA OSTANE ZAPIS I DA SE NE ZABORAVI: PROJEKAT “BIHORSKE BIOGRAFIJE” NA PORTALU I RADIJU PETNJICA

Bihorske biografije

Radio Petnjica od sjutra počinje realizaciju projekta “Bihorske biografije” koji radimo u saradnji i uz pomoć Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava Crne Gore. Prvi naš  sagovrnik je Faik Adrović, predjednik boračke organizacije Petnjica, bivši privrednik i javni radnik.

Projekat je osmišljen kao:
– radijska emisija na radiju Petnjica
– youtube podcast na Youtube kanalu Radio Petnjica
– serijal tekstova na portalu www.radiopetnjica.me

Kroz biografiju o jednom čovjeku, njegovom životnom putu, porodici, poslu i sl. dobićemo značajne podatke, dokaze i svedočanstva o vremenu u kojem se to sve dešavalo, o okolnostima, teškoćama, pogodnostima, običajima, meterijalnoj situaciji, o vjerskom i međunacionalnom bivstovanju, mogućnostima, preprekama, opasnostima.

Projekat realizujemo sa ljudima treće životne dobi, kako bi i njima i njihovoj porodici, a i nama, ostala uspomena i zapis, te trajno svedočanstvo o prošlim vremenima.

Youtube podcast je zamišljen kao video format gore navedenog, koji će biti obogaćen i slikom, tj video razgovorom sa navedenim sagovonicima, kompiliran sa starim fotografijama, video snimcima i sl, u zavisnosti od mogućnosti i objektivnih okolnosti, i u zavisnosti od svakog pojedinačnog sagovornika i raspoloživog materijala.

REDAKCIJA