Bajramska čestitka predsjednika opštine Petnjica

U susret ramazanskom Bajramu, predsjednik opštine Petnjica Samir Agović, upućuje čestitku reisu IZ CG, Rifatu ef Fejziću, glavnom imamu Medžlisa IZ Petnjica, Huseinu ef Ramčiloviću, kao i svim muslimanima u Crnoj Gori i dijaspori.

“Svim građanima Islamske vjeroispovijesti u zemlji i dijaspori, u ime Lokalne uprave i svoje lično ime, upućujem najiskrenije čestitke povodom nastupajućeg Ramazanskog Bajrama.

Želimo Vam da Bajramske dane provedete u duhu naše tradicije i običaja, u sreći, veselju sa svojim najdražima – rodbinom, prijateljima i komšijama. Neka nam ovi Bajramski dani budu vrijeme mira, tolerancije, darivanja i zbližavanja.

Ne dešava se tako često da u jednom mjesecu, kakav je april ove godine, sve tri konfesije proslavljaju svoje vjerske praznike. Ubijedjen sam da je to prilika da pokažemo da suživot, multikultura i naš multivjerski sklad uvijek možemo nadogradjivati i afirmisati za dobro svih nas, imajući u vidu kontekst u kojem danas živimo. Kao najvrednije medju nama gajimo mir, razumijevanje, slogu i medjusobno uvažavanje i poštovanje naših različitosti.

Ispratili smo katolički Uskrs i pravoslavni Vaskrs i vjerujem da je to bila prilika da kroz porodično slavlje i radost afirmišemo navvedene vrijednosti, a to dodatno možemo raditi upravo za vrijeme Bajramskih blagdana.

Za ovaj najveći islamski praznik radimo svi zajedno na postizanju ideala boljeg načina života, nađimo u sebi ono najbolje i podijelimo to sa komšijama i prijateljima svih vjera i opredjeljenja. Izgrađujmo svakodnevno bolje međusobne odnose kako bismo imali bolju zajedničku budućnost našeg društva. Bajram Šerif Mubarek Olsun”, stoji u dopisu predsjednika Samira Agovića.

ERIS BABAČIĆ